Владу просять ввести санкції проти росіян, які крадуть український метал з Маріуполя

15 червня 2022, 18:34
Наразі компанія "Метінвест" докладає всіх зусиль, щоб притягнути всіх винних у крадіжці металу до юридичної відповідальності.
Владу просять ввести санкції проти росіян, які крадуть український метал з Маріуполя
На заводі імені Ілліча залишилося близько 145 тисяч тонн металопродукції

Маріупольський меткомбінат імені Ілліча групи "Метінвест" вимагає запровадити персональні санкції проти російських резидентів, які захоплюють й продають український метал.

З відповідними листами від імені гендиректора ММК ім. Ілліча Тараса Шевченка у компанії звернулися до Кабінету міністрів та Офісу президента.

Зазначається, що після початку повномасштабного вторгнення РФ у Маріуполі на заводі імені Ілліча залишилося близько 145 тисяч тонн металопродукції, на території морського порту - понад 124 тисячі тонн. Та продукція не була поставлена європейським підприємствам через війну.

відео дня

З'ясувалося, що у кінці травня 2022 року судно РМ-3 з продукцією комбінату Ілліча на борту попрямувало до Ростова-на-Дону. Судно належить ТОВ "УК "Ріка-Море" (РФ), його керівник - Геннадій Арустамов.

Тож меткомбінат імені Ілліча звернувся до правоохоронців, адже підприємство не співпрацює з представниками країни-агресора або її окупаційною адміністрацією, яка вивозить метал до Росії.

ММК ім. Ілліча наголошує, що такі дії завдають серйозної шкоди економіці України. Тож просить уряд та Офіс президента запровадити санкції проти ТОВ "УК "Ріка-Море", його керівника та інших причетних до крадіжки продукції меткомбінату.

Нагадаємо, у травня 2022-го "Метінвест" попереджував про високий ризик піратства з боку РФ та незаконного вивезення з порту Маріуполя металургійної продукції, що належить групі. Наразі компанія докладає всіх зусиль, щоб притягнути всіх винних до юридичної відповідальності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти