Вінниця за програмою "Велике будівництво" отримала нові лікарні

3 листопада 2021, 13:17
78
У рамках програми "Велике будівництво" до лікарні вже передали рентген-апарат, обладнання для УЗД та комп'ютерної томографії.
Вінниця за програмою

У Вінниці завершується добудова головного корпусу міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, а також уже реконструйовано Подільський регіональний центр онкології. Обидва об'єкти були включені до програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомляє пресслужба Президента України.

Будівництво нового корпусу Вінницької лікарні швидкої допомоги було розпочато ще чотири роки тому, але просувалося доволі повільно.

відео дня

"Ми в межах "Великого будівництва" по країні звикли будувати за один рік. Якщо у вас є інші важливі об’єкти, на які не вистачає коштів, то держава допоможе з фінансуванням для прискорення, щоб вінничани стільки не чекали", – заявив, звертаючись до представників місцевої влади, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко, ознайомившись із новим корпусом лікарні.

У межах програми "Велике будівництво" до лікарні уже передали рентген-апарат, обладнання для УЗД та комп'ютерної томографії. Також підготовлено приміщення для ангіографа й МРТ.

Вінниця за програмою

Нове приміщення має площу близько 3,5 тис. кв. Тут розташовані приймально-діагностичне відділення, протишокова палата, відділення інтенсивної терапії та чотири операційні блоки. Очікується, що вже до кінця листопада корпус розпочне роботу у повному обсязі.

Одночасно з добудовою головного корпусу лікарні було проведено капітальний ремонт частини приміщень старого корпусу.

Також у Вінниці нещодавно розпочав роботу оновлений за програмою "Велике будівництво" Подільський регіональний центр онкології. Під час його реконструкції було добудовано два поверхи терапевтичного корпусу, і тепер центр може проводити хіміотерапевтичне лікування в амбулаторних умовах. Кількість місць у відділенні хіміотерапії після реконструкції збільшилась із 60 до 100.

Крім цього, у хіміотерапевтичному корпусі було встановлено новий ліфт, його оснастили сучасним обладнанням та провели благоустрій прилеглої території.

Найближчим часом, за словами Тимошенка, буде вирішено питання також із введенням в експлуатацію кардіологічного центру у Вінниці.

Нагадаємо, раніше вже повідомлялося, що в Краматорську Донецької області за програмою Володимира Зеленського "Велике будівництво" триває будівництво нової обласної багатопрофільної лікарні, послугами якої зможуть користуватися 2,5 млн. жителів східних областей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти