Вибір блогерів й читачів: "Книжкова країна" оголосила короткий список власної премії

8 серпня 2024, 15:03
13
Вибір блогерів й читачів:

"Премія книжкових блогерів", яку заснував фестиваль "Книжкова країна", оголосила короткий список претендентів на перемогу. До шорт-листа найбільш цікавих, обговорюваних та вартих уваги новинок увійшли 5 книжок, що були видані в Україні у 2023 — першій половині 2024 років:

  • "За перекопом є земля" Анастасія Левкова, видавництво "Лабораторія";
  • "Жовтолика" Ребекка Кван, видавництво "Жорж";
  • "Ніби ми злодії" М. Л. Ріо, видавництво "Артбукс";
  • "Четверте крило" Ребекка Ярос, видавництво КСД; ирис
  • "Невеличка драма" Валер'ян Підмогильний, видавництво Vivat.

"У межах премії ми усвідомлено не ставили багато обмежень для блогерів та читачів щодо вибору книг. Саме тому, зокрема, у короткому списку поряд з українським класиком Валер’ярном Підмогильним можна побачити популярне фентезі — це особливість, що тільки додає премії цікавості. Наша мета — відзначити найбільш обговорювані книжки й у такий спосіб залучити до читання ще більше людей", — зазначає керівниця фестивалю Людмила Фіть.

Вибір блогерів й читачів:

Формування короткого списку відбувалось у декілька етапів. На першому організатори премії обрали десять популярних книжкових блогерів-суддів, які на думку читачів мають найбільшу експертність у цій сфері. У цю колегію увійшли книжкові інфлюенсери в Instagram, Youtube, TikTok та Telegram: ПРОЛІТ, A Book About, Svitlo Bibliotek, Читай, krw, книжки, violetta.boooks, Непозбувний книгочитун, Valeriegillan, in book we trust, Книжковий світ Персика, susik.book.

відео дня

Блогери сформували довгий перелік книжок, до якого увійшло 38 найменувань і закликали свою аудиторію обрати власних фаворитів з наданого переліку на сайті фестивалю. Загалом в опитуванні взяли участь майже 6000 людей.

"Довгий список, і загалом премія, охоплює абсолютно різні жанри й авторів, і на мій погляд, це класно. Без обмежень — подивитися, що читають інші, подумати над тим, що зачепило мене. Довгий список — вже готовий топ для читачів, а короткий — ідеальний матеріал для Книжкових клубів. Бачу логічним, що виділяється фентезі — люди хочуть відволіктись від буремності, поринувши в інші світи. А наявність 10 українських авторів та авторок у лонг-листі — свідчення, що ми хочемо знати більше про нашу історію та культуру", — підкреслює одна з суддів премії Валентина Комар, книжкова блогерка та авторка Telegram-каналу in book we trust.

Наступний етап вибору переможця розпочинається 9 серпня. Протягом місяця блогери-судді поділяться враженнями про кожну книгу з короткого списку з власною аудиторію. Паралельно дописи можуть публікувати й читачі для підтримки улюбленої книги з переліку.

Вибір блогерів й читачів:

Церемонія оголошення переможця відбудеться наживо у перший день фестивалю "Книжкова країна", який пройде на ВДНГ 26-29 вересня. Найкращу книгу року буде обрано шляхом анонімного голосування блогерів-суддів. Вони ж будуть присутні на церемонії і зможуть підтримати власних фаворитів і пояснити свій вибір.

За оновленням програми "Книжкової країни" стежте в офіційних Facebook та Instagram фестивалю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти