Угорщина відкрилася для українців: як заїхати в країну Євросоюзу

9 серпня 2021, 09:51оновлено 9 серпня 2021, 12:09
Як кажуть в МВС, тільки у тих, хто подорожує літаком, угорські прикордонники просять показати негативний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію.
Угорщина
Угорщина відкрилася для українців: як заїхати в країну Євросоюзу / УНІАН

З 7 серпня нинішнього року громадяни України знову отримали право перетинати українсько-угорський кордон без обмежень, які були введені у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19. Про це повідомляється в Telegram-каналі МВС України.

Як кажуть правоохоронці, тільки у тих, хто подорожує літаком, угорські прикордонники просять показати негативний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію.

У відомстві пояснили, що авіаційний транспорт – виняток, для його пасажирів додатково необхідно мати негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, отриманий не пізніше 72 годин на момент в'їзду, або Український або Угорський сертифікат про вакцинацію.

відео дня

Разом з громадянами, які мають сертифікат, також можуть без обмежень в'їжджати діти, яким ще не виповнилося 18 років.

Для транзитного проїзду, кажуть в МВС України, можуть додатково вимагати документи, які підтверджують право на в'їзд в країну призначення.

читайте такожЯкі країни ЄС вже пускають українців: повний список і правила в'їзду

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те що посли країн Євросоюзу 14 липня прийняли рішення внести Україну в список країн, громадянам яких дозволяється в'їзд в держави ЄС в туристичних цілях.

Віцепрезидент Єврокомісії з міжвідомчих відносин Марош Шефчович 15 липня заявив, що крім дозволу на в'їзд, Брюссель також повинен визнати COVID-паспорти України (вони ж - сертифікати вакцинації).

Глава МОЗ Віктор Ляшко стверджував, що Україна повинна домовитися з ЄС про відкриття кордонів для тих українців, які прищепилися незатвердженими Брюсселем вакцинами – Covishield і CoronaVac. Кордони з Європою для даної категорії українців можуть відкритися вже до кінця липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти