Валерія Цепкала в Києві змусили вибачатися за "громадянську війну" на Донбасі

17 серпня 2020, 16:48
До Валерія Цепкала прямо на вулиці підійшли націоналісти.
Цепкало
Валерій Цепкало / Reuters

У Києві активісти-націоналісти на одній з вулиць міста зустріли білоруського опозиційного політика Валерія Цепкала і змусили його вибачитися за недавню скандальну заяву про те, що на Донбасі "йде громадянська війна".

Відео інциденту було опубліковано на порталі YouTube.

"Цепкало вибачився перед українським народом і визнав, що сказав це необдумано і насправді не розібрався в питанні", - йдеться в описі ролика.

Нагадаємо, Валерія Цепкало Центрвиборчком Білорусі не зареєстрував кандидатом в президенти країни. Перед виборами 9 серпня він покинув з дітьми Білорусь і поїхав в Росію - оскільки побоювався, що буде затриманий. Його дружина Вероніка Цепкало залишилася в Білорусі. Вона допомагає виборчого штабу єдиного кандидата в президенти Світлани Тіхановської.

Однак пізніше Цепкало прибув в Україну, де 12 серпня 2020 року оголосив про створення Фронту національного порятунку Білорусі.

Пізніше в ефірі українського телебачення зробив скандальну заяву - мовляв, на Донбасі йде "громадянська війна". Разом з тим Цепкало підкреслив, що захоплений РФ Крим, згідно з міжнародним законодавством, є українським.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти