Опонент Лукашенка Цепкало розповів, чому в Білорусі не говорять про анексію Криму

5 серпня 2020, 21:42оновлено 5 серпня 2020, 23:12
Побіжний білоруський комерсант Валерій Цепкало висловився на тему анексії Криму.
Цепкало
Валерій Цепкало / Група В.Цепкало ВКонтакте

Білоруський комерсант Валерій Цепкало, якого не допустили до виборів президента Білорусі, пояснив, чому політики даної країни не висловлюються стосовно анексії РФ Криму в України навесні 2014 року.

Про це повідомляє портал Крим.Реаліі з посиланням на коментар Цепкало.

"Для нас питання Криму чутливий, тому що ми розуміємо, що якщо від позиції Білорусі могла б ситуація вирішитися хоча б на нуль цілих одну десяту або тисячну відсотка, то ми б безумовно сформулювали та безумовно зайняли б чітку позицію. Але ми також розуміємо, що, якщо дамо однозначну відповідь, то виникне дилема: з ким ви дружите - з Росією чи Україною. Ми не хочемо бути в такій ситуації, ми хотіли б сприяти тому, щоб Росія та Україна сіли за стіл переговорів, щоб почався процес і щоб мирним шляхом розв'язували це питання", - заявив він.

відео дня

Цепкало стверджує - питання анексії Криму є вкрай болючим і тонким, оскільки стосується двох близьких білорусам народів.

"Ми дуже добре розуміємо біль України. І я, напевно, десь можу уявити собі те, що відчувають росіяни, вважаючи, що Крим - це якась їхня історична територія, земля", - заявив комерсант.

Нагадаємо, Валерій Цепкало розглядався експертами як один з головних конкурентів Олександра Лукашенка на виборах президента Білорусі, які повинні відбутися 9 серпня 2020 року. Однак 14 липня білоруський Центрвиборчком не зареєстрував його кандидатом в президенти. За офіційною версією - через брак перевірених підписів громадян країни, які були подані за його висунення.

читайте такожСуперниця Лукашенко на виборах президента покликала на допомогу Меркель

24 липня Цепкало покинув Білорусь і поїхав в Москву разом з дітьми - оскільки побоювався, що буде затриманий. Його дружина Вероніка Цепкало залишилася в Білорусі. Вона допомагає виборчого штабу єдиного кандидата в президенти Світлани Тіхановської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти