В Україні знеструмлено 517 населених пунктів: яка ситуація в енергосистемі

7 жовтня 2024, 14:33оновлено 7 жовтня, 15:05
71
Зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян.
В Україні знеструмлено 517 населених пунктів: яка ситуація в енергосистемі
Багато областей залишились без світла / колаж: Главред, фото: УНІАН

Станом на 7 жовтня через бойові дії та з інших причин на ранок знеструмлені 517 населених пунктів України, зокрема 70 з них - через серйозні наслідки негоди.

В Укренерго зауважили, що споживання зростає. Станом на 09:30 7 жовтня його рівень був на 2,8% вищим, ніж попереднього робочого дня - у п’ятницю, 4 жовтня. Вчора, 6 жовтня, добовий максимум споживання був зафіксований увечері. У компанії нагадали, що зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян. На енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти.

В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому користуватись потужними електроприладами краще у період найефективнішої роботи СЕС - з 10:00 до 16:00.

відео дня

Знеструмлення в Україні - що відомо

У Міненерго повідомили, що через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 517 населених пунктів.

Зокрема, через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Чернігівській, Херсонській областях. Водночас через наслідки негоди на ранок були знеструмлені 70 населених пунктів у Київській, Черкаській, Кіровоградській та Чернігівській областях.

Так, внаслідок обстрілів Дніпропетровщини без електропостачання 397 споживачів. З технологічних причин без напруги 2,2 тисячі споживачів.

На Донеччині через бойові дії минулої доби знеструмлено 5,3 тисячі абонентів у 8 населених пунктах. Енергетики відновили електропостачання для 5,3 тисячі абонентів у 9 населених пунктах. На ранок залишаються без світла 131 населений пункт – 83,6 тисячі абонентів.

У Запорізькійобласті за минулу добу енергетики заживили для понад 20 тисяч споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій. Всього через бойові дії без напруги 3,7 тисячі споживачів.

У 14 населених пунктах Київщини понад 7 тисяч абонентів залишилися без світла через погіршення погодних умов. Проводяться роботи з відновлення.

Через негоду та сильні грози у Кіровоградськійобласті без електропостачання залишилися 595 споживачів у 7 населених пунктах. Тривають відновлювальні роботи.

На Миколаївщині внаслідок проходження грозового фронту знеструмлено понад 3 тисячі абонентів у 12 населених пунктах. Ведуться роботи з відновлення.

В Україні знеструмлено 517 населених пунктів: яка ситуація в енергосистемі
Що відомо про генерацію електроенергії в Україні / Інфографіка: Главред

Після проходження грозового фронту в Одеськійобласті без електропостачання залишилися 9,8 тисячі споживачів у 26 населених пунктах. Відбуваються відновлювальні роботи.

Протягом минулої доби енергетики відновили електропостачання для більш ніж 3 тисяч абонентів у 15 населених пунктах Сумщини. Через технологічні порушення без світла залишилися 1,1 тисячі абонентів у 2 населених пунктах. Загалом без світла залишаються 99 населених пунктів - 7,6 тисячі абонентів, з них 6,5 тисячі внаслідок бойових дій.

У Харківськійобласті енергетики виконали ремонтні роботи та відновили електропостачання для 871 споживача. На ранок через бойові дії без напруги 32,2 тисячі споживачів. У Херсоні без електропостачання 4474 абоненти. Після нічних обстрілів області є нові знеструмлення. Всього на Херсонщині залишаються без світла понад 28 тисяч абонентів у 55 населених пунктах.

Що відомо про "Укренерго"?

ПрАТ "Національна енергетична компанія "Укренерго" - оператор системи передачі України зі статусом члена спостерігача ENTSO-E, з функціями оперативно-технологічного управління Об'єднаною енергосистемою України (ОЕС). Компанія займається передачею електроенергії магістральними електромережами від генерації до розподільчих мереж на ринку електричної енергії України, передає Вікіпедія.

Через негоду в одному населеному пункті Черкащини без електропостачання 269 споживачів.

Через погіршення погодних умов у Чернівськійобласті без електропостачання залишилися 2,7 тисячі абонентів у 10 населених пунктах. Внаслідок ворожих обстрілів залишаються знеструмленими 32 населених пункти повністю та 4 частково - 2,2 тисячі абонентів.

Енергетика України - що відомо

Нагадаємо, що Андріан Прокіп повідомив, що Україна житиме з відключеннями світла навіть після війни. Україні знадобиться щонайменше рік для відновлення енергетичної генерації після російських обстрілів. І це - за умови припинення бойових дій, додав керівник програми "Енергетика" Українського інституту майбутнього.

РФ атакувала енергообʼєкти в кількох областях. Вночі російські БПЛА атакували енергооб’єкти України. У Київській та Івано-Франківській областях внаслідок атаки БПЛА по території підстанцій було пошкоджено обладнання та виникло загорання, що призвело до знеструмлення побутових споживачів.

Олександр Харченко описав плачевний сценарій на зиму. Якщо прийдешня зима буде холодною із температурою повітря -5…-15 градусів, то пошкодження трансформаторів будь-якої з підконтрольних Україні АЕС призведе до дуже тяжких наслідків.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти