В Україні злетить вартість оренди квартир: названі нові розцінки

10 лютого 2022, 17:49оновлено 10 лютого 2022, 21:36
8155
Протягом року ціни на орендоване житло можуть піднятися на кілька тисяч грн.
В Україні злетить вартість оренди квартир: названі нові розцінки
Знімати квартиру стані дорожче / Колаж

Ціни на оренду житла в Україні злетять на 10-15% протягом року. Таким чином, у столиці знімати квартиру може стати дорожче на кілька тисяч.

Як пише Обозреватель з посиланням на прогнози опитаних експертів, за словами представника Асоціації фахівців у сфері нерухомості Юрія Пилипчука, ціни будуть рости, але не різко.

Також фахівець зазначає, що на даний момент причин для підвищення вартості оренди немає.

"Багато факторів. Ціна залежить від того, якою буде ситуація в світі, що буде з економікою, політикою, війною... Але якщо припустити, що всі фактори залишаться незмінними, думаю, буде невеликий приріст. Я б сказав, що на рівні 10-15%", - сказав ріелтор.

Тим часом, експерти стверджують, що в Києві оренда однокімнатної квартири обходиться приблизно в 14,3 тисячі гривень, двокімнатної - 20,4 тисячі. В кінці поточного року оренда "двушки", якщо вірити прогнозу, може досягти 23 тисяч гривень, а" троячки " - 37 тисяч.

читайте також3 речі, які говорять про відсутність смаку у власників квартири: від чого потрібно позбутисяНагадаємо, січень в 2022 році традиційно став одним з найбільш спокійних місяців на ринку нерухомості. Хоча у столичне житло українці на початку 2022-го вклали на 25% більше грошей, ніж у 2021-му.

Також повідомлялося, що в 2021 році у Києві подорожчала вартість комерційних приміщень у житлових комплексах. Ціни зросли на 10-15%, а на деякі об'єкти "злетіли" і на 20%. Те ж саме стосується і цін на оренду.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти