В Україні поменшало хворих на COVID-19: лікар пояснив, у чому "ковідний фокус"

22 листопада 2021, 07:38
Раніше проводилося до 130 тис. тестів на добу. А, наприклад, за добу 20 листопада було проведено 60 тис. тестів, тобто вдвічі менше, розповів Тарас Жиравецький.
коронавірус
Українці стали робити менше тестів на коронавірус / Фото Reuters

В Україні стали менше робити тестів на коронавірус, тому за останні дні різко впала кількість офіційно виявлених хворих з COVID-19, заявив голова приватної клініки та радник Львівського міського голови з медичних питань Тарас Жиравецький.

"Зараз ми маємо зменшення кількості нових випадків щодо пандемії. Але тут дуже цікавий фокус, який дуже цікаво робиться. Тобто у нас раніше проводилося до 130 тисяч тестів на добу, а за минулу добу (20 листопада, — ред.) було проведено 60 тисяч тестів. Тому відповідно у нас дійсно кількість нових випадків опустилася до 10 тисяч", - розповів медик на своєму YouTube-каналі.

За його словами, "єдине, що видає неідеальну статистику— те, що у нас 4 тис. нових госпіталізацій на добу".

Коронавірус в Україні

Згідно з даними МОЗ, за добу 20 листопада коронавірус виявили у 10 635 осіб, з них - 894 дитини та 99 медпрацівників. При цьому в лікарні госпіталізовано 4048 осіб. Померли 377 осіб.

Раніше коронавірус встановив низку антирекордів в Україні.

Станом на ранок вівторка, 16 листопада 2021, коронавірус в Україні встановив новий антирекорд смертності за весь час пандемії. За добу було зафіксовано 838 летальних випадків - такої кількості жертв хвороби ще не було.

Станом на ранок 4 листопада 2021 коронавірус в Україні за добу виявили у 27 377 жителів країни - це рекордна кількість за майже два роки пандемії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти