В Україні будують перший житловий "сталевий будинок"

20 травня 2021, 12:30
Площа будинку складе більше 7 тисяч квадратних метрів.

В Україні будують перший житловий 'сталевий будинок'

У Маріуполі на вулиці Амурська, 11 незабаром з'явиться перший житловий багатоквартирний "сталевий будинок". Для будівництва будинку меткомбінат "Азовсталь", який входить до групи" Метінвест", передасть понад 330 тонн металоконструкцій.

"Сталевий будинок" буде площею понад 7 тисяч квадратних метрів. Згідно з проектом, це - восьмиповерховий будинок на 120 квартир, з яких 60 – однокімнатних і 60 – двокімнатних. Його каркас виконають з металоконструкцій, а стіни - із залізобетону.

відео дня

Кольорове рішення, перепади поверховості двопід'їзного будинку будуть відрізняти його від решти забудови. Новобудова матиме найвищий рівень енергоефективності.

"Група " Метінвест" підтримала ініціативу міської влади і безоплатно виготовляє і передає всі необхідні металоконструкції", - заявив директор Департаменту з регіонального розвитку" Метінвесту " Олександр Вишняков.

Зараз ведеться монтаж конструкцій першого поверху: так, до кінця травня "Метінвест" відвантажить 87,9 тонн металу. Ще 249,6 тонн металопродукції поставлять до кінця липня.

Нагадаємо, що зі сталі "Метінвесту" побудовано безліч будівель і споруд - саркофаг над Чорнобильською АЕС, ТРЦ Lavina Mall, НСК "Олімпійський", Дарницький і прозорий мости.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти