В Україні проведуть конкурс робітничих професій WorldSkills: старт у жовтні

31 серпня 2021, 13:39
Worldskills Ukraine - частина Міжнародного конкурсу Worldskills International, який називають олімпійськими іграми для студентів та працівників віком від 18 до 22 років.
металург
В Україні проведуть конкурс робітничих професій WorldSkills: старт у жовтні / УНІАН

Конкурс професійної майстерності WorldSkills Ukraine для молодих фахівців та школярів розпочнеться у жовтні 2021 року. Генеральним партнером заходу вже шостий рік поспіль є група "Метінвест".

Конкурс проходитиме у два етапи: перший, регіональний, відбудеться у жовтні-листопаді 2021-го, а другий, всеукраїнський, - у квітні-травні 2022 року.

Цього року пройдуть змагання з 18 компетенцій, з них 12 – для учнів закладів профосвіти та кваліфікованих працівників і 6 – для школярів. Суть завдань - продемонструвати свої практичні навички за певний проміжок часу.

відео дня

Зазначимо, "Метінвест" цього року ініціював проведення додаткових проєктів, щоб популяризувати технічні професії та підвищити стандарти профтехосвіти. Так, на учасників регіональних конкурсів з вересня 2021 року чекають майстер-класи з виконання конкурсних завдань, екскурсії на підприємства та зустрічі з топменеджерами групи.

Школярі 8-х та 9-х класів у Маріуполі, Запоріжжі та Кривому Розі вже у жовтні зможуть взяти участь у профорієнтаційній програмі Steel Craft, тобто спробувати себе у робітничій професії.

За словами генерального директора Групи "Метінвест" Юрія Риженкова, компанія стала партнером WorldSkills Ukraine з моменту заснування конкурсу у 2016 році. Він зазначив, що за 15 років роботи "Метінвест" направив на сферу освіти 180 млн грн, за його підтримки впроваджені десятки професійних та освітніх стандартів. Також Риженков звернув увагу на те, що компанія будує перший в Україні гірничо-металургійний університет "Метінвест політехніка".

"Усе це ми робимо для того, щоб молоді люди знайшли себе в професіях, а українці могли пишатися розвитком технологій у своїй країні", - розповів гендиректор "Метінвесту".

Worldskills Ukraine - частина міжнародного конкурсу Worldskills International, який називають олімпійськими іграми для студентів та працівників віком від 18 до 22 років. У нашій країні конкурс проводиться з 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти