У Мережі влаштували інформатаку проти загиблого героя Павла Петриченка

30 серпня 2024, 23:32
494
Останні два дні в інтернеті триває інформаційна атака проти загиблого героя Олександра Петриченка.
У Мережі влаштували інформатаку проти загиблого героя Павла Петриченка
Інформатака проти загиблого Павла Петриченка / Колаж: Главред, фото: скріншот, facebook/Марина Петриченко

У Мережі розгорнулася інформатакa, спрямована проти загиблого героя Павла Петриченка. Вона триває уже другий день і супроводжується численними коментарями. Про це свідчать коментарі під дописом військового 38 бригади морської піхоти Олександра.

Український захисник опублікував допис на своїй сторінці у X (Twitter) про те, що для нього прикладом є полеглі воїни та активісти - Роман Ратушний, який загинув 9 червня 2022-го під Ізюмом, та Павло Петриченко, який віддав життя за Україну та поліг у бою 15 квітня 2024 року.

"Для мене це великі люди та недосяжний приклад", - написав Сашко та додав фотографії загиблих захисників.

відео дня

Незабаром під дописом з'явилася хвиля коментарів з різкими висловлюваннями проти загиблого українського героя Павла Петриченка. Коментарі, що з’явилися під дописом, містять не лише гострі критичні зауваження, але й відкрито неправдиві відомості про загиблого героя.

У Мережі влаштували інформатаку проти загиблого героя Павла Петриченка
Атака проти Петриченка / Фото: скріншот

Під дописом є також низка відверто неправдивих коментарів стосовно загибелі Петриченка.

У Мережі влаштували інформатаку проти загиблого героя Павла Петриченка
Інформатака проти Петриченка / Фото: скріншот

Є й такі коментарі, які сам X (Twitter) розпізнав як спам.

У Мережі влаштували інформатаку проти загиблого героя Павла Петриченка
Спам проти Петриченка / Фото: скріншот

Павло Петриченко - що варто знати

Павло Петриченко - громадський активіст і сержант 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Загинув у квітні 2024 року на Донеччині під час виконання бойового завдання.

До повномасштабного вторгнення Павло був учасником Євромайдану та руху "Хто замовив Катю Гандзюк", організатором акцій на підтримку Сергія Стерненка.

Загибель Павла Петриченка - що відомо

Нагадаємо, сержант Павло Петриченко загинув під час виконання бойового завдання 15 квітня. Активіст служив у 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка.

Ігор Лачен назвав його "моральним авторитетом та орієнтиром", а Сергій Притула емоційно висловив свою скорботу, описуючи Петриченка як "воїна з великої літери".

Павло Петриченко був активістом і одним з засновників руху "Хто замовив Катю Гандзюк?". Перед повномасштабним вторгненням РФ він планував очолити штаб нової партії Сергія Притули. Після початку війни Петриченко вступив до ЗСУ, де брав участь у контрнаступі на Херсонщині та виконував важливі завдання на фронті.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття родині та назвав Павла людиною, якій не байдужа доля України.

Як відомо, в інтерв'ю українському ЗМІ "Ґрунт" Павло Петриченко негативно висловився про експрезидента України Петра Порошенка.

"Мені здається, що Петру Олексійовичу треба займатися дітьмя, якимось благодійним фондом, возити Україною виставки вишиванок. Тобто вести якусь корисну справу для України. Він багато взяв в України і йому треба багато віддати. Цей час він мав би потратити не на політичну боротьбу, не на рейтинги, антирейтинги, партії. Мав би побудувати реабілітаційні центри, побудувати школи. Я думаю, що це абсолютно в його фінансових можливостях. І тоді він міг якимось чином компенсувати весь негатив, який він напрацював за свою президентську каденцію", - сказав Петриченко.

Як повідомляв Главред, Павло Петриченко став автором гучної петиції про обмеження роботи онлайн-казино хоча б на час дії воєнного стану. Він вважав це надважливим. Тоді петиція набрала необхідну кількість голосів за рекордно короткий час і президент України Володимир Зеленський дав дорученення розглянути можливість введення відповідних обмежень.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти