Рада зібралася судити людей в Криму і ОРДЛО заочно

17 лютого 2021, 13:40оновлено 17 лютого 2021, 16:45
У першому читанні за законопроєкт, що закріплює можливість винесення судами заочних обвинувальних вироків, проголосували 299 народних депутатів.
Суд
Депутати підтримали закон про заочне засудження / УНІАН

Депутати українського парламенту підтримали в першому читанні законопроєкт №2164, який закріплює можливість винесення судами заочних обвинувальних вироків.

"За" проголосували 299 народних депутатів.

Пропонують автори законопроєкту таке:

  • фігуранта справи можна оголосити в розшук, якщо місце його знаходження невідоме і він ухиляється від явки на виклик слідчого, прокурора, слідчого судді або суду;
  • людину можна оголосити в розшук, якщо існують обґрунтовані підстави вважати, що він виїхав і або знаходиться в іншій країні, або на тимчасово окупованих бойовиками районах України;

Як заявляє нардеп з фракції Голос Олександра Устинова (член Комітету з питань правоохоронної діяльності), дані зміни в українське законодавство потрібні, оскільки не вистачає нині наявних інструментів для здійснення правосуддя правоохоронцям і судам.

"Для того, щоб зараз заочно засудити людину ‒ всіх тих, хто зараз знаходяться в Росії, на окупованих територіях, що втекли "беркутівців", треба людину оголосити в міждержавний або міжнародний розшук. У міждержавний ми не можемо оголосити, оскільки це тільки по країнах СНД. Росія нам каже, що: ми не видамо цю людину, оскільки це не відповідає державним інтересам Російської Федерації. Тому ми повинні мати інструмент, щоб зараз тих людей, які знаходяться в Росії й на непідконтрольних територіях, які все ж таки де-юре належать Україні, оголосити в розшук і заочно засудити", ‒ сказала вона.

читайте такожДо Верховної Ради внесено закон про заборону символіки "Беркуту"

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти