В ОП пообіцяли допомогти регіонам підготуватися до зими в нових ринкових умовах щодо газу

21 травня 2021, 14:56оновлено 21 травня 2021, 22:44
Кирило Тимошенко зазначив, що "Нафтогаз" запропонує довгострокові цінові пропозиції на природний газ.
В ОП пообіцяли допомогти регіонам підготуватися до зими в нових ринкових умовах щодо газу
Кирило Тимошенко

У четвер, 20 травня припинили дію спеціальні обов’язки (ПСО) з продажу газу виробникам теплової енергії, які були покладені на НАК "Нафтогаз України". Про це повідомив у Facebook заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Відтепер всі теплокомуненерго укладатимуть договори з постачальниками самостійно на тих умовах, які будуть пропонуватися на ринку.

За словами заступника очільника Офісу Президента, 20 травня в Офісі Президента відбулась нарада з обговорення питань щодо тепла і гарячої води. Участь взяли міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, голова правління "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, а також у режимі відеоконференції представники областей і міст.

відео дня

Кирило Тимошенко зазначив, що за підсумками наради "Нафтогаз" запропонує довгострокові цінові пропозиції на природний газ. Це дасть містам можливість наперед дуже легко встановлювати тарифи і уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021-2022 років.

Він також додав, що вже напрацьований законопроєкт щодо проблеми заборгованості, його має розглянути Верховна Рада. Документ передбачатиме максимальне врегулювання боргів за послуги теплопостачання.

"Ринкові відносини – це уже реальність. Це анонсувалось давно. Частина міст уже працюють без ПСО. Водночас ми розуміємо, що скасування фіксованої ціни на газ бентежить і багатьох керівників теплокомуненерго і, звісно, мерів", - зазначив замголови Офісу Президента.

Кирило Тимошенко нагадав, що в Україні продовжує діяти Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

"Нагадаю, цей документ був підписаний у лютому між урядом та міськими головами за ініціативи Президента Володимира Зеленського. Офіс Президента контролюватиме виконання цього документу – аби перехідний період для українських міст пройшов якнайвдаліше", - сказав Тимошенко.

Він наголосив, що головне завдання при повному переході на ринкові відносини – забезпечити стале проходження опалювального сезону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти