В Одеській області запустили "Дунайський експрес" - перший маршрут європейського зразка за програмою "Велике будівництво"

22 листопада 2021, 12:32
В Одеській області запустили

Укрзалізниця у партнерстві з місцевою владою відкрила новий маршрут на Одещині. "Дунайський експрес" сполучатиме Одесу з Ізмаїлом, Білгород-Дністровським та іншими населеними пунктами, повідомляє пресслужба УЗ.

Перший експрес Ізмаїл – Одеса вирушив 20 листопада. Новий дизель-поїзд українського виробництва розрахований на 170 місць і може розвивати швидкість до 140 км/год. Він ходитиме щоденно.

"Дунайський експрес" стане стартом потужного розвитку системи приміських перевезень європейського зразка в Україні", - заявив голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін.

відео дня

Запуск "Дунайського експресу" став першим маршрутом приміського сполучення нового формату, який розвивають за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Його запустили на умовах пілотного проєкту PSO (Public Service Obligation) – ринкової моделі, коли місцева влада оплачує перевізнику вартість соціально значущих послуг. За такою ж схемою фінансують перевезення у Німеччині, Нідерландах, Чехії тощо.

Місцева влада компенсуватиме Укрзалізниці 5 млн гривень на рік за роботу "Дунайського експресу", про що сторони уклали меморандум.

В Одеській області запустили

"Саме завдяки підписаному меморандуму в рамках впровадження механізму PSO ми змогли запустити на маршруті Ізмаїл — Одеса новий та сучасний дизель-поїзд. Найближчим часом аналогічні проєкти будуть реалізовані й в інших областях країни", - додав Камишін.

Нагадаємо, на початку листопада президент Володимир Зеленський оголосив про старт "Великого будівництва" на Укрзалізниці. В ході реалізації програми оновлять рухомий склад пасажирського і вантажного транспорту, електрифікують колії та запустять нові маршрути.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти