В одеському аеропорту вперше у Східній Європі застосували технологію "важкого" бетону – Тимошенко

19 липня 2021, 14:21
Злітно-посадкова смуга смуги в аеропорту "Одеса" стала першим об'єктом такого типу, який створили в Україні з 2012 року.
В одеському аеропорту вперше у Східній Європі застосували технологію

Нову злітно-посадкову смугу в одеському аеропорту, яка 16 липня прийняла перший рейс, будували за новою для України технологією. Про це написав у Facebook заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

"При будівництві ЗПС в Одесі вперше у країнах Східної Європи була використана технологія "важкого" бетону товщиною 40 см. В результаті її міцність та пропускна здатність збільшені у два рази", - йдеться у пості Тимошенка.

Довжина смуги була збільшена до 2,8 км, а ширина – до 45 м, це дозволить одеському аеропорту приймати рейси середньої та великої дальності.

відео дня

"У планах – продовжити її до 3,2 км. Тоді аеропорт зможе обслуговувати літаки класу E (такі як Boeing-767-300). Це дозволить "Одесі" стати одним з найбільших регіональних аеропортів Східної Європи, збільшити туристичний та бізнесовий потенціал півдня України", - зазначив заступник голови ОП.

В одеському аеропорту вперше у Східній Європі застосували технологію

Злітно-посадкова смуга в аеропорту "Одеса" стала першим об’єктом такого типу, який створили в Україні з 2012 року. Роботи пройшли у рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", нагадав Тимошенко.

Він також розповів, що у низці інших міст України також пройде реконструкція аеропортів – зокрема, у Житомирі, Кривому Розі, Ужгороді, Вінниці, Чернівцях, Рівному, Полтаві, Дніпрі, Херсоні.

"Впевнено працюємо над тим, щоб зшити українські міста між собою не тільки хорошими дорогами, а й регулярним авіасполученням", - резюмував Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко заявив, що реконструкцію аеропорту у Кривому Розі планується завершити до кінця 2022 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти