У Мукачево з'явиться міжнародний аеропорт в рамках "Великого будівництва"

27 квітня 2021, 16:55
Загальна вартість реалізації проєкту складе 4 млрд гривень.
У Мукачево з'явиться міжнародний аеропорт в рамках

У рамках програми президента Зеленського "Велике будівництво" у місті Мукачево на Закарпатті побудують новий аеропорт, його конфігурація буде подібна до аеропорту в Хорватії. Термін реалізації проєкту – три роки.

Меморандум про співпрацю з проєктування і будівництва нового аеропорту в Закарпатській області підписаний у вівторок, 27 травня, повідомляє Закарпатська ОДА.

"Враховуючи географічне розташування, майбутній аеропорт буде мати оптимальну локацію, яка дозволить безперешкодно забезпечувати Закарпаття повітряно-транспортні послуги", - повідомляє ОДА.

відео дня

Меморандум від імені чотирьох сторін підписали: голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков, голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, представники Державного агентства інфраструктурних проєктів та Мукачівської територіальної громади.

Закарпатський аеропорт вже включено до переліку цільової програми розвитку регіональних аеропортів, розрахованої на період до 2023 року. Ця програми є ініціативою Володимира Зеленського і була підтримана урядом.

На проєктування аеропорту з бюджету вже виділено 30 млн гривень. Загальна ж вартість реалізації проєкту складе 4 млрд гривень, з яких 3 млрд будуть витрачені на будівництво злітно-посадкової смуги, і ще 1 млрд - на інфраструктуру.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що за програмою розвитку регіональних аеропортів в Україні буде відновлено і побудовано 16 аеропортів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти