У МІУ переконані, що зруйновану інфраструктуру вдасться відбудувати за 2 роки

20 травня 2022, 15:42
64
Пройшов щорічний саміт міжнародного транспортного форуму.
У МІУ переконані, що зруйновану інфраструктуру вдасться відбудувати за 2 роки

В Міністерстві інфраструктури України визначили дорожню карту допомоги, яка необхідна зараз та потрібна для подальшого післявоєнного відновлення країни. Про це під час щорічного Саміту міжнародного транспортного форуму заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Упевнений, спільними зусиллями ми зможемо відбудувати зруйноване за 2 роки. Команда міністерства у щоденному режимі опрацьовує перелік зруйнованих об'єктів інфраструктури", - сказав він.

Кубраков також повідомив, що на Саміті був прийнятий документ про "Заклик до дій у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України", в якому всі присутні очільники транспортних галузей висловили одностайну підтримку України та зобов’язались припинити будь-яку співпрацю з росією та білоруссю.

відео дня

Ініціаторами прийняття такого документу, за його словами, стали Великобританія, Німеччина, США та Литва. Ще низка країн долучилася до його підписання.

У МІУ переконані, що зруйновану інфраструктуру вдасться відбудувати за 2 роки

"Вдячний всім, хто приєднався до цього документу і був небайдужий у цей складний час", – сказав Кубраков.

Окрім цього, в межах Саміту українська делегація провела зустрічі з очільниками транспортних відомств США, Канади, Великобританії, Німеччини, Болгарії, Румунії, Молдови, Туреччини, а також з керівництвом Світового банку, на яких обговорювалась участь цих держав у відбудові України, а також координація дій щодо транспортної блокади росії.

Нагадаємо, на Саміті міжнародного транспортного форуму Україна та США підписали Меморандум про транспортне співробітництво.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти