У МОЗ розповіли, коли назавжди зникнуть паперові лікарняні

4 червня 2021, 23:57
Повний перехід всіх медичних установ країни на формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність відбудеться з 1 вересня 2021 року.
Лікарняний
Лікарняний можна буде оформити онлайн / idaoffice.org

З червня по серпень медзаклади зможуть формувати як електронні лікарняні, так і видавати паперові листи непрацездатності. Повний перехід на електронну систему формування медичних висновків про тимчасової непрацездатності відбудеться вже з 1 вересня, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на сторінці в Facebook.

"Повний перехід всіх медичних установ країни на формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність відбудеться з 1 вересня 2021 року. До 31 Серпня працюватиме перехідна модель впровадження е-лікарняних. Це означає, що з червня по серпень медичні заклади будуть формувати, як медичні висновки про тимчасову непрацездатність, так і видавати паперові листки непрацездатності", - написав Ляшко.

За його словами, рішення про те, який вид документа видати, буде приймати лікар, відповідно до вимог МОЗ.

відео дня

Міністр також зазначив, що наказ, який регулюватиме це питання, підписаний і вже пройшов експертизу Мін'юсту.

"Пацієнтам більше не доведеться бігати в лікарню з паперовим листком непрацездатності, нести його на роботу, щоб зафіксувати факт тимчасової непрацездатності, а роботодавці позбудуться паперової тяганини з Пенсійним фондом і Фондом соціального страхування в процесі оформлення своєму працівникові виплат за лікарняний", - сказав Ляшко.

Зміни в Дії - про що повідомлялося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти