У МОЗ назвали головну умову повернення жорсткого карантину

6 жовтня 2020, 08:42оновлено 6 жовтня 2020, 13:19
Керівник відомства Максим Степанов продовжує висловлюватися на тему - чи загрожує українцям повернення жорсткого карантину.
Карантин
У МОЗ назвали головну умову повернення жорсткого карантину / УНІАН

У разі, якщо заповнюваність ліжок у виділених для пацієнтів з Covid-19 лікарнях перевищить показник 60% на більшій території України, то адаптивний карантин доведеться припинити та знову вводити більш жорсткі обмеження.

Про це керівник МОЗ України Максим Степанов заявив в ефірі програми Свобода слова на каналі ICTV.

"Якщо заповнюваність ліжок буде збільшуватися такими темпами, і ми вийдемо більше ніж на 60%, то ми будемо пропонувати не діяти виключно в умовах адаптивного карантину, коли в залежності від епідеміологічної ситуації в регіонах встановлюються різні рівні обмежень, а запропонуємо вводити більш жорсткі обмеження на території всієї країни. Коли ми говоримо про більш жорсткі обмеження, ми не говоримо про повну зупинку країни. Я не вважаю, що потрібно робити повний локдаун, але певні обмеження потрібно вводити, щоб розривати ланцюг передачі захворювання", ‒ сказав він.

За словами Степанова, на даний момент введення жорсткого карантину не розглядається владою України, але чиновники не виключають заборони на масові заходи, свята та концерти з великою кількістю глядачів, які передбачають масові скупчення людей.

Крім того, керівник МОЗ розповів, що за минулий тиждень кількість українців, які хворі на коронавірус, збільшилася на 2,5 тисячі. При цьому всього виділено приблизно 37 тисяч місць для пацієнтів з підтвердженим діагнозом, а зайняті з них на цей час близько 17 тисяч.

читайте такожКоронавірус вирує в Україні: у МОЗ озвучили тривожні дані

Карантин в Україні - що було раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти