У МЗС розповіли, чи варто чекати перегляду Мінських угод

28 жовтня 2020, 15:02
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба окреслив перспективу перегляду Мінських угод і зміни Нормандського формату.
МЗС
У МЗС розповіли, чи варто чекати перегляду Мінських домовленостей / УНІАН

Керівник українського Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба виступив проти перегляду Мінських домовленостей і нормандського формату ‒ заради врегулювання військового конфлікту на Донбасі.

Про це головний український дипломат розповів в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна. На думку Кулеби, перегляд Мінських угоди є дуже ризикованим способом дій.

"Якщо ми будемо підходити до діючих Мінських домовленостей, як до чогось, що висічено в камені, тоді нічого нікуди не злетить, тому що реальність змінюється. Потрібно шукати рішення всередині наявних домовленостей. Написання нових домовленостей є дуже ризикованим шляхом і не є ефективним способом розв'язання проблеми", - сказав він.

За словами Кулеби, на цю мить всі країни Нормандського формату (Україна, Німеччина, Франція і Росія) не готові міняти "Мінськ-2" на принципово новий "Мінськ-3". Міністр також додав - наразі немає доцільності змінювати формат переговорів. Однак це не означає, що офіційний Київ не буде залучати інших гравців в цей процес ‒ в першу чергу країни Євросоюзу і США.

"Я не бачу зараз доцільності змінювати нормандський формат, бо він функціонує. Важко, він ніколи не функціонував легко і бадьоро, але він є, і в цьому колі потрібно домовлятися. Але це не означає, що ми не залучаємо інших гравців для того, щоб сприяти цим домовленостям", — підсумував Кулеба.

читайте також"Можемо поспівчувати": У МЗС Росії їдко дорікнули Зеленському через Мінські угоди

Війна на Донбасі - що було раніше:

  • Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю турецькому інформагентству Demirören заявляв - війну на Донбасі можна закінчити вже найближчим часом - але її закінчення залежить від позиції виключно від позиції Кремля.
  • У той же час керівник країни зазначав - якщо нормандський формат (Україна, Росія, Німеччина і Франція) для врегулювання конфлікту не буде працювати, то Київ буде думати про новий план для вирішення протистояння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти