У Маріуполі запустять ультрасучасний ВНЗ

19 березня 2021, 16:02оновлено 19 березня 2021, 17:04
Мета нового закладу - доступність освіти та популяризація інженерних професій.
Студент
УНІАН

У Маріуполі для Метінвест політехніки і його студентів побудують навчальний корпус і кампус з дизайн-проекту нідерландського бюро MASA Architects архітектора Хірокі Мацуури, знаменитого своїми роботами в ряді країн світу. Корпус університету буде побудований за найсучаснішими технологіями зі сталі Метінвесту. Про це повідомляє прес-служба Групи Метінвест.

У ВНЗ можна буде отримати інженерно-технічні професії, затребувані в українській промисловості. Вступ - з 10 класу середньої школи.

Університет вже отримав ліцензії Міністерства освіти і науки України на проведення курсів підвищення кваліфікації за спеціальностями "Металургія", "Металознавство", "Комп'ютерні науки", "Економіка", "Охорона праці" та "Гірнича справа". Слухачі таких курсів отримають сертифікати державного зразка.

відео дня

IT-інфраструктуру Метінвест політехніки розробляє Microsoft. Компанія вже підтримала створення системи онлайн-навчання за програмами підвищення кваліфікації. Для створення нових навчальних технологій використовуються найостанніші напрацювання Microsoft в області освітніх програм. Одне із завдань, яке вирішує Microsoft-розробка архітектури сучасного цифрового вузу. Університет також отримав доступ до навчальних курсів від провідних вузів світу на платформі Coursera.

Університет отримує ліцензії тільки на актуальні та перспективні технічні спеціальності. Навчальні програми розробляються з урахуванням сучасних вимог бізнесу і кращих світових практик. Над ними працюють 11 докторів і 18 кандидатів наук. У розробці прогамм бере участь Європейська спільнота з охорони праці (ESOSH)

Крім того, ВНЗ уклав меморандуми з провідними виробниками технологій та обладнання – міжнародними корпораціями Siemens, Schneider Electric, Honeywell Ukraine та Festo – про створення та оснащення сучасної лабораторної бази університету.

"Створення сучасного і високотехнологічного університету міжнародного рівня в цьому році символічно як для України, що відзначає 30-річчя незалежності, так і для Групи Метінвест, що відзначає 15-річний ювілей. Це наш внесок у відродження технічного потенціалу країни в якості її найбільшої гірничо-металургійної компанії. Ми зацікавлені в тому, щоб і на наших підприємствах, і у всій українській промисловості працювали висококласні фахівці. І віримо, що доступність освіти та її вихід на новий рівень залучать у галузь молодь, яка захоче навчатися інженерним професіям та будувати кар'єру в Україні. А ми створимо для цього всі умови", - зазначив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти