У Києві знову бунтують ФОПи, силовики активувалися

15 грудня 2020, 10:50
У Києві 15 грудня протестують представники руху SaveФОП.
ФОП вийшли на протести, силовики активувалися - Новини Києва
ФОП вийшли на протести, силовики активувалися - Новини Києва / РБК-Україна

У Києві проходить нова масштабна акція протесту руху SaveФОП. Підприємці зібралися під стінами Ради. Вони вимагають дозволити їм працювати під час локдауну в Україні, що намічений на період з 8 по 24 січня 2021 року.

Як повідомляє прес-служба поліції, Нацполіція і Нацгвардія вже переведені в посилений режим. Але поки що з мітингувальниками проводиться профілактично-роз'яснювальна робота щодо дотримання вимог чинного законодавства, запевнили в поліції.

У той же час самі учасники акції вже пообіцяли протестувати не лише під Радою, а й біля інших органів державної влади в центрі Києва. У зв'язку з цим очікується обмеження дорожнього руху на низці центральних вулиць.

Масові протести ФОПів: що відомо

  • 3 листопада підприємці влаштували протести біля Верховної Ради. Вони виступали за зменшення фінансового навантаження на малий і середній бізнес шляхом продовження для приватних підприємців спрощеної системи оподаткування.
  • 30 листопада президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроект, який передбачає відстрочку введення касових апаратів для малого бізнесу.
  • 4 грудня в центрі Києва протестуючі фізособи-підприємці (рух SaveФОП!) перекрили урядовий квартал. Підприємці організували черговий масовий протест проти введення касових апаратів. У той же час почалися сутички з поліцією.
  • 4 грудня Рада прийняла закон про допомогу під час карантину: ФОПам виплатять по 8 тисяч. Була схвалена допомога шляхом виплати одноразової матеріальної допомоги найманим працівникам та фізособам-підприємцям.
  • Виплати стартували з 14 грудня. У перший же день в роботі порталу "Дія", через який подають заявку на виплату, виникли збої через рекордну активність користувачів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти