ФОПам виплатять по 8 тисяч: Рада прийняла закон про допомогу під час карантину

4 грудня 2020, 12:25
Схвалено допомогу шляхом виплати одноразової матеріальної допомоги найманим працівникам та фізособам-підприємцям.
голосування
Рада прийняла закон про виплату матеріальної допомоги підприємцям / УНІАН

Верховна Рада в ході засідання в п'ятницю, 4 грудня, прийняла президентський закон про підтримки бізнесу на період карантинних обмежень.

За прийняття проекту закону "Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (№ 4429) за основу та в цілому проголосували 297 народних депутатів.

Таким чином схвалено допомогу шляхом виплати одноразової матеріальної допомоги найманим працівникам та фізособам-підприємцям.

ФОПам виплатять по 8 тисяч: Рада прийняла закон про допомогу під час карантину
/ Скріншот

Допомога на період карантину: хто отримає виплати

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, передбачається виплата одноразової матеріальної допомоги у розмірі 8 тисяч гривень застрахованим особам-найманим працівникам та фізособам-підприємцям, які можуть втратити частину зарплати або доходу у разі зупинення їх діяльності через введення обмежувальних протиепідемічних заходів.

Також передбачено одноразову матеріальну допомогу суб'єктам господарювання з метою збереження робочих місць найманих працівників та одноразову компенсацію суб'єктам господарювання витрат на сплату єдиного соціального внеску за найманих працівників.

Як ФОПам отримати матдопомогу: у Раді розкрили механізм

Представляючи законопроект, прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що це необхідні ініціативи, яких потребуватимуть люди у разі посилення протиепідемічних заходів.

Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова в ході свого виступу повідомила, що виплати за цим законом будуть діджиталізовані і відбуватимуться через додаток "Дія".

"Це досить амбітний проект, тому що ми думали, що все виплатимо протягом декількох тижнів. Тому були внесені технічні зміни, щоб забезпечити цей механізм дуже швидкої виплати громадянам", - сказала Третьякова.

Масові протести ФОПів: що відомо

  • У п'ятницю вранці, 4 грудня, в центрі Києва протестуючі фізособи-підприємці (рух SaveФОП!) перекрили урядовий квартал. Підприємці організували черговий масовий протест проти введення касових апаратів. У той же час почалися сутички з поліцією.
  • 30 листопада президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроект, який передбачає відстрочку введення касових апаратів для малого бізнесу.
  • 3 листопада підприємці влаштували протести біля Верховної Ради. Вони виступали за зменшення фінансового навантаження на малий і середній бізнес шляхом продовження для приватних підприємців спрощеної системи оподаткування.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти