У Києві пролунав вибух у багатоповерхівці: 3 людини загинули, 5 - постраждали

22 червня 2023, 06:41оновлено 22 червня 2023, 12:29
НП у Деснянському районі не пов'язана з ворожими обстрілами. За попередніми даними, в одній з квартир стався витік газу.
Вибух у Києві
Вибух у Києві пролунав о 3:45 у Дніпровському районі / Колаж: Главред, фото: КГВА

Вночі 22 червня в Києві прогримів вибух і почалася пожежа в багатоповерхівці. НП не пов'язана з ворожими обстрілами. За попередніми даними, в одній з квартир стався витік газу. Зруйновано чотири та пошкоджено шість квартир. Було врятовано 18 осіб. Двоє людей отримали травми, є жертви.

Як повідомили в пресслужбі Київської міської військової адміністрації, вибух пролунав о 3:45 в Дніпровському районі по вул.Малишка в 16-поверховому житловому будинку.

"Попередньо, через витік газу стався вибух у багатоповерховому житловому будинку на двох поверхах, виникло загоряння на площі 150 кв. м", – повідомив глава КМВА Сергій Попко.

відео дня

Пізніше він уточнив, що ліквідується пожежа на 7-му і 8-му поверхах на площі 250 м. кв.

За попередньою інформацією, внаслідок вибуху газу в 16-поверхівці зруйновано 4 і пошкоджено 6 квартир.

Врятовано 18 осіб. До ліквідації наслідків залучено 70 осіб та 13 одиниць техніки.

На місці працюють психологи ДСНС.

"На місці вибуху працює 6 ланок газодимозахисної служби. В даний час 2 людини травмовані. 18 - врятовані. Рятувальні роботи тривають", - повідомив Попко.

Пізніше мер Києва Віталій Кличко повідомив у Telegram, що під завалами багатоповерхівки знайшли тіло одного загиблого.

"Під завалами в пошкодженій частині 16-поверхового будинку в Деснянському районі, де стався вибух, рятувальники виявили тіло одного загиблого. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Причини вибуху з'ясовують фахівці", - написав Кличко.

Близько восьмої години ранку стало відомо, що кількість жертв вибуху зросла.

"Двоє людей загинули внаслідок вибуху в 16-поверховому будинку в Дніпровському районі столиці. Двох постраждалих госпіталізували, а двом медики надали допомогу на місці", - повідомив у Telegram Кличко.

З ушкоджених квартир врятували 18 людей. Загалом евакуювали людей з усіх будинків будинку.

Пошуково-рятувальні роботи продовжуються. Причини вибуху з'ясовують спеціалісти.

Місто вже визначило два інтернати у Дніпровському районі для тимчасового проживання людей із пошкодженого будинку.

Дивіться відео - Кличко розповідає про наслідки нічного вибуху у житловій багатоповерхівці:

У Києві пролунав вибух у багатоповерхівці: 3 людини загинули, 5 - постраждали
Кличко розповів про наслідки нічного вибуху в Києві / скриншот

О 09:30 рятувальники отримали інформацію, що у будинку, ймовірно, можуть ще залишитися мешканці. О 10:00 було евакуйовано жінку. Їй надається перша медична допомога, повідомив начальник КГВА Сергій Попко.

Крім того, рятувальникам вдалося витягти з будинку двох котів. Обох тварин віддали власникам.

У Києві пролунав вибух у багатоповерхівці: 3 людини загинули, 5 - постраждали
У Києві врятували двох котів / Коллаж: Главред, фото: Telegram

Дивіться відео - Співробітники ДСНС врятували пухнастиків після в вибиху в багатоповерхівці Києва:

У Києві пролунав вибух у багатоповерхівці: 3 людини загинули, 5 - постраждали

Станом на 11:30 внаслідок вибуху в 16-типоверховому будинку в Дніпровському районі Києва загинуло 2 людини, ще 5 постраждали. Врятовано 20 осіб, повідомили в КМВА.

Мер Києва Віталій Кличко о 12:20повідомив, що з-під завалів будинку в Дніпровському районі рятувальники дістали ще одне тіло - загиблої жінки. Таким чином, загиблих вже троє.

Постраждалим надана медична та психологічна допомога. Біля будинку для евакуйованих мешканців працює "автобус незламності". Крім того, для них вже визначені місця тимчасового проживання.

"Внаслідок вибуху сталося руйнування кількох поверхів, зруйновано 4 квартири. Виникла пожежа на площі 250 кв. м. О 8:10 пожежу ліквідовано. Проводиться демонтаж пошкоджених конструкцій за допомогою автокранів. До ліквідації наслідків вибуху було залучено 102 рятувальника та 19 одиниць техніки ДСНС. На місці працюють поліція, КАРС, медики, психологи та інші служби. Причини вибуху встановлююся. Одна з версій – витік газу", - сказав начальник КМВА Сергій Попко.

Повітряні атаки по Україні

У ніч на 20 червня у низці областей України була оголошена повітряна тривога. У Повітряних силах ЗСУ попередили про загрозу застосування російськими окупантами балістичних ракет та ударних БПЛА. Вибухи прогриміли у Львові, Запоріжжі, Києві. У столиці працювали сили ППО, у Львові був "приліт".

У Повітряних силах повідомили, що окупанти завдали удару іранськими боєприпасами Shahed-136/131 по військових та інфраструктурних об'єктах України.

Всього окупанти застосували 35 ударних дронів. 32 вдалося знищити силами протиповітряної оборони.

У ніч на понеділок, 19 червня, російська окупаційна армія атакувала Україну іранськими дронами-камікадзе і ракетами. У східних і південних областях оголошували повітряну тривогу. В Одеській області були чутні вибухи, працювала ППО.

Противник завдав удару на південному і східному напрямках чотирма крилатими ракетами "Калібр" і чотирма ударними дронами іранського виробництва "Shahed-136/131". Повітряні цілі були знищені силами ППО.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти