У кожній області з'явиться "спортивний магніт" для великих змагань – Тимошенко

20 травня 2021, 09:28
Розвиток інфраструктури за програмою "Велике будівництво" сприятиме популяризації спорту.
У кожній області з'явиться 'спортивний магніт' для великих змагань – Тимошенко
Кирило Тимошенко

Мета президентського проєкту "25 спортивних магнітів" - створити в кожній області об'єкт, який можна використовувати у всеукраїнському масштабі. Разом із розвитком спортивної інфраструктури за програмою "Велике будівництво" це сприятиме популяризації спорту, заявив в інтерв'ю журналу MINTRANS координатор програми, заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

За його словами, слабка інфраструктура - одна з найбільших проблем українського спорту. Саме тому за програмою Володимира Зеленського "Велике будівництво" почали системно ремонтувати спортивні об'єкти. У минулому році здали 101 об'єкт, серед яких стадіони, спортивні поля, фізкультурно-спортивні комплекси й басейни.

"Окремо торік президент ініціював проєкт "25 спортивних магнітів", його робоча назва – "Україна - чемпіон". Ідея в тому, щоб у кожній області з'явився суперсучасний багатофункціональний спортивний об'єкт, який можна використовувати для потреб усієї країни. 25 магнітів планується побудувати за 4 роки, роботи стартували торік, і в нас вже є перші, дуже хороші результати", - розповів Тимошенко.

відео дня

У минулому році завершили 10 "магнітів", серед яких побудований з нуля спорткомплекс "Олімпійські резерви" в Дніпрі, Льодова арена в Краматорську, стадіон "Юність" у Чернігові, що не знав ремонту з 1975 року, Центр греблі та водних видів спорту міжнародного класу в Тернополі тощо.

"Володимир Зеленський особисто цікавиться ходом робіт на спортивних об'єктах. Запитує в голів обласних держадміністрацій. Оглядає особисто в ході регіональних поїздок... Що більше людей отримують можливість якісно займатися спортом, то здоровіша нація, то менше навантаження на медичну галузь", - наголосив Тимошенко.

Раніше він заявив, що за програмою Володимира Зеленського "Велике будівництво" за 2021 рік відремонтують і побудують також 80 стадіонів і 29 басейнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти