У Кабміні оцінили шанси того, що Путін приєднає ОРДЛО до РФ

11 березня 2021, 08:11оновлено 11 березня 2021, 11:18
Росія сама страждає від окупації окремих територій Донбасу. Кремль хоче віддати Україні ОРДЛО, але намагається зробити це на своїх умовах.
Донбас
Приєднання ОРДЛО не вигідне Росії, вважає Резніков / Фото УНІАН

Віцепрем'єр-міністр і міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що не вірить, що Росія наважиться прийняти окуповані території Донбасу до свого складу.

При цьому Кремлю вигідно продовжувати і далі розвивати там "совок" і одночасно показувати своєму електорату, що нібито на Донбасі є такі настрої. Про це Резніков сказав в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

Віце-прем'єр вважає, що приєднання окремих регіонів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) не вигідне Росії.

"Вони вже самі страждають від цієї окупації, тому що в Росії і своя економічна ситуація дуже складна. Взяти собі на плечі ще кілька мільйонів населення, непрацездатних людей, які не генерують податки? У них і так мінус, а самі ОРДЛО їм вже обходяться в мільярди доларів на рік", - розповів він.

Резніков вважає, що Донбас Росії не потрібен, це їхня розмінна карта в геополітиці.

"Вони хочуть нам його віддати, але намагаються зробити це на своїх умовах, а не на наших. Росіяни не сприймають населення Донбасу як своїх громадян. Вони їх не поважають. Якщо це частина української нації, то хто вони для них? Так, багато хто в Луганській та Донецькій областях говорить російською, але за етнічним складом вони українці, які не потрібні Росії. Хіба що в якості робочої сили", - додав віцепрем'єр-міністр.

читайте такожАрестович розповів, як Кремль шантажує Україну

Нагадаємо:

  • Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук розкрив плани Росії щодо приєднання Донбасу.
  • Постпред України в ООН Сергій Кислиця пояснив, чому приєднання Донбасу - катастрофа для Росії.
  • Президент РФ Володимир Путін оцінив перспективу приєднання окупованих Росією районів Донбасу. За його словами, це питання "важливе і складне".
  • Раніше позаштатний радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що підготовлений Україною План спільних кроків для Тристоронньої контактної групи – це "золотий міст" для Росії, щоби піти з Донбасу, але президент РФ Володимир Путін уперто не вживає жодних заходів.
  • Також Арестович розповів, що Україна запропонувала Росії кілька шляхів досягнення компромісу щодо Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти