Арестович розкрив деталі можливої угоди з РФ щодо Донбасу

17 лютого 2021, 03:44
Україна запропонувала Росії кілька шляхів досягнення компромісу щодо Донбасу. Є і найбільш "ходовий" варіант.
Арестович
Олексій Арестович / УНІАН

Представник української делегації в Тристоронній контактній групі, позаштатний радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що Київ запропонував Москві кілька шляхів досягнення компромісу щодо Донбасу.

Найбільш ходовий компроміс передбачає альтернативу особливому статусу регіону. За його словами, сценарій може бути реалізований лише після повного звільнення ОРДЛО від окупантів. Про це Арестович розповів в ефірі телеканалу Україна 24.

"Ми пропонуємо різні варіанти росіянам. Наприклад, особливий статус ми пропонуємо замінити законом про децентралізацію плюс особливою економічною зоною. Економічні преференції з особливим статусом, децентралізація, яку б отримали всі окуповані території після їхньої інтеграції. Такі, як всі інші регіони України", - пояснив спікер української делегації в ТКГ.

Він підкреслив, що після вторгнення Росії на Донбас з регіону пішли гроші, а також зникло місцеве самоврядування. Однак нові умови допомогли б відновити схід України та реалізувати його економічне, соціальне і політичне відродження.

читайте такожУкраїна дає Росії "золотий міст", щоби піти з Донбасу - Арестович

Вільна економічна зона на Донбасі - про що раніше писав Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти