Постпред України в ООН пояснив, чому приєднання Донбасу - катастрофа для Росії

18 лютого 2021, 17:14оновлено 18 лютого 2021, 18:03
Росія, як і раніше, буде прагнути до поглинання України, сказав Сергій Кислиця.
Сергій Кислиця
Росія очікує на момент, щоб поглинути сусідні держави - Кислиця / Фото : facebook / Sergiy Kyslytsya

Росія не приєднуватиме окуповані райони Донбасу. Москва не готова до таких дій, а реакція міжнародного співтовариства на розвиток подібного сценарію може призвести до катастрофічних для російської держави наслідків. При цьому РФ буде і надалі проводити політику щодо послаблення сусідніх держав, заявив в інтерв'ю виданню Лівий берег постпред України в ООН Сергій Кислиця.

"Росії наразі невигідно ані політично, ані економічно, ані соціально приєднувати до себе нові території. Тому що вона цей тягар не потягне. Та й не варто забувати про те, як на це може відреагувати міжнародне співтовариство. Це для РФ буде повною катастрофою", - вважає дипломат.

Однак він акцентував увагу на тому, що геополітичні інтереси РФ, як і раніше, зосереджені на політиці придушення сусідніх країн. Москва чекатиме на момент, щоб досягти максимального успіху у цьому напрямку.

"Інтересам Москви, як і раніше, відповідає знекровлення, послаблення сусідів. Їй потрібно, щоб всі сусідні країни не мали можливості протистояти. Росія чекає на сприятливий момент, щоб нас усіх поглинути", - підкреслив Сергій Кислиця.читайте такожУ Зеленського назвали умову, за якої прискориться повернення Донбасу в Україну

Конфлікт Росії та України на Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти