У географічному центрі країни за участю Зеленського забилося "серце України"

23 серпня 2021, 20:04
У географічному центрі країни за участю Зеленського забилося

В географічному центрі України, в селі Мар’янівка Черкаської області, на честь Дня Державного прапора за участю президента України Володимира Зеленського підняли найбільший синьо-жовтий стяг області. Прапор розміром 9 на 13 метрів урочисто підняли на флагшток заввишки 52 метри, збудований у рамках програми Зеленського "Велике будівництво".

У географічному центрі країни за участю Зеленського забилося

За словами Президента, синьо-жовтий стяг - це символ великої української сім’ї, міст крізь століття боротьби за незалежність, що з’єднує десятки поколінь.

У географічному центрі країни за участю Зеленського забилося

"Це гордість, коли наш прапор звільняв десятки міст і сіл на Донбасі. Вдячність, коли наш прапор допомагав гасити пожежі в Туреччині та в Греції. Віра в життя, коли наш прапор допомагав боротися з COVID-19 в Італії. Сльози, коли наш прапор супроводжує в рай загиблих захисників України. Радість, коли наш прапор підіймається на Олімпійських іграх, майорить на Евересті, Монблані й навіть у космосі", - наголосив Володимир Зеленський.

відео дня

Спеціально до 30-річчя незалежності України навколо флагштоку створили арт-комплекс "Географічний центр – серце України".

У географічному центрі країни за участю Зеленського забилося

"Це арт-об’єкт, навколо якого розташовано 25 сталевих крил, що уособлюють наші 24 області та наш Крим. Це дійсно символ того, що підніматися вгору та бути на висоті набагато легше разом. І сьогодні в небо одночасно здійматимуться тисячі наших державних прапорів. В усіх регіонах, в усіх містах, по всій Україні та за її межами", – сказав Глава держави.

Кожна пара крил прикрашена автентичним місцевим орнаментом конкретного регіону. У центрі майданчика – серце під склом.

У рамках церемонії Президент Зеленський подякував усім, хто робить кольори Державного прапора України відомими й поважними в Україні та світі.

"Це наші військові, ветерани, волонтери. Наші медики. Пожежники, рятувальники, прикордонники. Наші спортсмени, футболісти. Наші олімпійці. Наші паралімпійці. Наші тренери. І наші дитячі тренери. Наші науковці, освітяни, студенти, діячі мистецтва. А найголовніше – це наші громадяни України", - сказав Володимир Зеленський.

Зазначимо, до 30-річчя незалежності України у кольори національного прапора також "зафарбують" Ніагарський водоспад на кордоні Канади та США, і будівлю Ради Європи у Страсбурзі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти