У бою проти окупантів героїчно загинув воїн-монах, який був розвідником

28 липня 2022, 13:19оновлено 2 вересня 2022, 17:26
Роман Пеприк прийняв чернечий постриг у ранньому віці.
У бою проти окупантів героїчно загинув воїн-монах, який був розвідником
На фронті загинув український військовий-монах Роман Пеприк / Коллаж фото Генштаб ВСУ, украинская разведка, из открытых источников

У бою проти російських окупантів героїчно загинув воїн-монах Роман Пеприк. Він служив у розвідувальному батальйоні ЗСУ. Про це заявив митрополит Переяславського і Вишневського ПЦУ Олександр (Драбинко), повідомляє українська розвідка.

"У боях за волю України загинув ієромонах Православної церкви України Пимен (Роман Пеприк), який вдруге від початку війни з Росією став до лав захисників нашої держави та проходив службу в одному з розвідувальних батальйонів ЗС України", - йдеться у повідомленні.

Роман Пеприк прийняв чернечий постриг у ранньому віці. Він не зміг стояти осторонь захисту України та пішов на фронт добровольцем.

відео дня

"З початком російської агресії, бувши патріотом своєї Батьківщини і правдивим християнином, монах Пимен, не лишаючи чернечих обітниць, пішов добровольцем захищати суверенітет та територіальну цілісність України. Виконував бойові завдання та брав безпосередню участь у боях на передовій", – йдеться у повідомленні.

Пеприк звільнився з військової служби, після чого став насельником монастиря під Києвом, а згодом - на Прикарпатті. Та влітку він зрозумів, що не може сидіти склавши руки і воювати проти російських окупантів.

читайте такожНа фронті загинули громадяни США: один з них мав українське коріння

Як повідомляв Главред, в бою з російськими окупантами в Донецькій області загинув молодший лейтенант Збройних сил України, колишній плавець і тренер в СК Зоря Володимир Ульяницький. 22 липня його проводили в останню путь в Миколаєві.

Також ми писали, що в суворих боях з російськими агресорами трагічно загинув легендарний телеведучий музичного каналу М1 Карім Гуламов.

Дивіться онлайн новини Донбасу

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти