У лікарнях Буковини відкриють 5 сучасних приймальних відділень

30 квітня 2021, 14:56
У відділеннях встановлюють потужне діагностичне обладнання.
У лікарнях Буковини відкриють 5 сучасних приймальних відділень

У Чернівецькій області в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" готують до відкриття одразу 5 приймальних відділень. Зараз їх оснащують медичною технікою, повідомив голова Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк.

Реконструкція приймальних відділень почалася ще минулого року. Йдеться про Вижницьку, Сторожинецьку, Сокирянську районні лікарні, а також про обласну лікарню і лікарню швидкої медичної допомоги у Чернівцях.

В оновлених відділеннях допомогу пацієнтам надаватимуть одразу і комплексно: тут робитимуть огляд, діагностику і за необхідності готуватимуть до операцій. Скорочення часу обстеження пацієнта дозволить лікарям реагувати швидко, рятуючи життя.

відео дня

За словами голови ОДА, в приймальних відділеннях якраз встановлюють потужне діагностичне обладнання, яке область отримала завдяки програмі "Велике будівництво".

"Кожен із цих медичних закладів отримав комп’ютерний томограф. Загалом апарати вартували 150 мільйонів гривень, їх централізовано закупило Міністерство охорони здоров'я України. І вже незабаром буковинці зможуть робити КТ безкоштовно", - говорить Ковалюк.

Крім того, область отримала 114 млн грн з Фонду регіонального розвитку на реалізацію інших інфраструктурних проєктів, серед яких будівництво і реконструкція 4 шкіл, 4 дитячих садків і двох великих стадіонів.

Як повідомляв координатор "Великого будівництва", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, цього року продовжиться модернізація мережі приймальних відділень. До кінця 2021-го за програмою Володимира Зеленського буде відремонтовано 177 приймальних відділень по всій країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти