У Бериславі на Херсонщині почали "Велике будівництво" заводу із сортування сміття

5 липня 2021, 15:02
Планується, що переробка і подальший продаж вторинної сировини дасть позитивний економічний ефект для області.
У Бериславі на Херсонщині почали

На Херсонщині у місті Берислав почали спорудження комплексу із сортуванню побутових відходів. Проєкт реалізують у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", роботи планують закінчити до кінця наступного року, повідомляє Херсонська ОДА.

"Питання утилізації сміття для Херсонської області стоїть надзвичайно гостро, тож запровадження системи роздільного збирання, сортування, транспортування ТПВ дасть можливість вилучити вторинну сировину для транспортування з метою подальшої переробки", - йдеться у повідомленні облдержадміністрації.

Зазначається, що будівництво заводу з переробки сміття дозволить зменшити шкідливий вплив на навколишнє середовище та здоров’я населення, спричинене безсистемним захороненням ТПВ.

відео дня

Крім того, планується, що переробка та подальший продаж вторинної сировини дасть позитивний економічний ефект для області та дозволить залучити населення та об’єднання громадян до сортування сміття, зокрема через участь в акції "Роздільний збір сміття - це просто!".

Роботи проводить підрядна організація "Левміськбуд" Загальна вартість проєкту становить 26,5 млн грн.

Нагадаємо, заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко раніше повідомив, що "Велике будівництво" продовжує розбудову соціальної інфраструктури: у 2021 році планують побудувати та реконструювати 95 шкіл, 70 садочків, 80 стадіонів, 29 басейнів та 177 приймальних відділень лікарень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти