Утеплені "Великим будівництвом" школи на Рівненщині зекономили до 50% на опаленні

10 лютого 2022, 11:54
77
Заклади освіти Рівненщини, які зазнали термомодернізації в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", зекономили на опаленні до 50%.
Утеплені

Такою інформацією поділився голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За словами очільника області, в Дубровицькому НВК утеплили дах, стіни, замінили систему теплопостачання та відключили ліцей від централізованого опалення.

"За 2021 рік для опалення закладу використали 106 тонн пелет і 90 кв м дров, з яких отримали 622 Гкал. При закупівлі 1 Гкал за ціною 1863 грн, вартість послуг становила б більше мільйона. Та завдяки термомодернізації, економія склала 800 тис. грн", - зазначив Коваль.

відео дня

Схожого результату вдалось досягти і в Малівській школі. Після утеплення перекриття другого поверху та стін фасадів закладу площею 4000 кв. м., місячна економія на опаленні сягнула більше 40%.

"Середня температура в класах була лише 10-14 градусів. В результаті термомодернізації – в школі 18-20 градусів тепла", - сказав Коваль.

Голова Рівненської ОДА додав, що цього року в області в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" стартує "Велика термомодернізація". Її мета - утеплити багатоповерхівки у населених пунктах від 30 тисяч жителів.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що 2021 року в рамках програми відкрили 74 школи по всій Україні.

#великебудівництво #вбшколи #програмазеленського #вбОсвіта

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти