Впадуть ціни на основні товари українського експорту - прогноз експертів

31 травня 2021, 13:30
116
Наразі левову частку вітчизняного експорту складають сировинні товари, ціни на які перебувають на кількарічних максимумах.
Впадуть ціни на основні товари українського експорту - прогноз експертів
Илюстрація Reuters

У 2020-2021 роках влада України рапортувала про те, що нарощують поставки експортної продукції за кордон. Однак експерти попереджають, що незабаром слід очікувати зниження цін на українську експортну продукцію.

Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

Зокрема, днями прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що за підсумками чотирьох місяців 2021 року обсяги експорту зросли на 20%, або на три мільярди доларів. Більш того, за останній час для України відкрилися відкрито 8 нових ринків, зокрема, країни Африки, Південної Америки.

При цьому повідомляється, що левову частку вітчизняного експорту складають сировинні товари - пшениця, кукурудза, соняшник, готова олія тощо.

Завдяки сприятливій зовнішній кон'юнктурі поки ціни на цю продукцію знаходяться в багаторічних максимумах. Але експерти застерігають, що але вже найближчим часом вони можуть знизитися.

"На сьогодні кукурудза знаходиться на рівні 665 доларів за тону, а пшениця на рівні 673 доларів. Найближчим часом ми очікуємо збір врожаю на просторах СНД та Європи і можливе зменшення ціни на 10% від сьогоднішніх рівнів", – відзначив керуючий партнер ІК "Атланта Капітал" Юрій Нетесаний.

Крім того, експерти очікують суттєвого зниження цін і на ринку залізної руди, яка теж серед головних товарів вітчизняного експорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти