Університет Метінвест політехніка розпочне роботу у вересні 2022 року: виш отримав ліцензію МОН

30 вересня 2021, 09:29
Головною метою вишу є підготовка фахівців, які не лише зможуть знайти роботу в Україні, але й стануть конкурентоспроможними за кордоном.
Метінвест політехніка
Навчальний корпус університету Метінвест Політехніка будують у Центральному районі Маріуполя / Фото metinvestholding.com

Перший недержавний гірничо-металургійний університет Метінвест політехніка отримав ліцензію Міністерства освіти і науки України. Навчальний заклад відкриє двері для студентів через рік - у вересні 2022 року.

Відповідно до наказу МОН №171-л від 15 вересня 2021 року, виш успішно пройшов процедуру ліцензування освітньої діяльності у сфері вищої освіти, передає УНІАН.

Ліцензований обсяг на підготовку бакалаврів - 310 студентів, магістрів – 240 осіб. Студенти навчатимуться за дев'ятьма затребуваними спеціальностями. Вже розроблено сучасні освітні програми, підібрано і штат висококваліфікованих викладачів.

відео дня

Навчання в університеті проводитиметься за дуальною системою. Завдяки цьому значна частина уваги акцентується на практичній підготовці, щоби по завершенню курсу навичок студентів вистачало для роботи на виробництві.

Студенти, починаючи з третього курсу, проходитимуть практику. Вони вивчать виробничі та інформаційно-технологічні процеси безпосередньо на підприємствах Групи Метінвест.

Головною метою вишу є підготовка фахівців, які не лише зможуть знайти роботу в Україні, але й стануть конкурентоспроможними за кордоном.

Керівництво університету в рамках науково-дослідної та освітньої діяльності вже підписало низку стратегічно важливих меморандумів про співпрацю.

Зокрема, для створення ультрасучасних лабораторій, університет Метінвест Політехніка уклав меморандуми з провідними виробниками технологій та обладнання – міжнародними корпораціями Siemens, Schneider Electric, Honeywell Ukraine та Festo. IT-інфраструктуру вишу розробляє компанія Microsoft.

Метінвест Політехніка проводитиме наукові дослідження разом з Національним технічним університетом КПІ ім. І. Сікорського.

"Ми створюємо виш нового зразка, де талановита молодь зможе розкрити свій науковий потенціал і застосувати знання на практиці. Цього року педагоги університету успішно проводять освітню діяльність на курсах підвищення кваліфікації за напрямами: металургія, матеріалознавство, комп'ютерні науки, автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології, екологія, гірнича справа, економіка та охорона праці", – зазначив ректор університету Метінвест Політехніка Олександр Поважний.

Він підкреслив, що виш вже з наступного навчального року почне повноцінну підготовку бакалаврів і магістрів.

Зазначимо також, що навчальний корпус університету Метінвест Політехніка будують у Центральному районі Маріуполя. Біля нього буде розташований гуртожиток, парк і спортивна інфраструктура. Після завершення будівництва в місті з'явиться повноцінне студентське містечко європейського рівня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти