Ультрашвидка опіоїдна детоксикація у Києві

1 лютого 2022, 12:07оновлено 1 лютого 2022, 14:11
106
Ультрашвидка опіоїдна детоксикація у Києві

Неминучим наслідком наркотичної залежності від опійних психотропних речовин є передозування або ламання, яке в медицині називають абстинентним синдромом. Вивести наркомана з відповідних критичних станів здатна ультрашвидка опіоїдна детоксикація (УШОД).

У статті міститься детальна інформація про цю процедуру та рекомендації щодо наркологічної клініки, де УШОД роблять відповідно до європейських медичних стандартів.

Що являє собою УШОД (ультрашвидка опіоїдна детоксикація)?

Мета екстреної опіоїдної детоксикації - нейтралізація опіатів, що знаходяться в організмі, очищення його від токсинів і блокування опіоїдних рецепторів, в результаті якої хворий після прийому наркотику перестає відчувати ейфорію.

відео дня

Процедура УШОД, що виконується за спеціальною схемою, дає змогу усунути абстиненцію. Для цього під час детокс-процедури застосовуються антибіотики антагоністи рецепторів опію - налтрексон або налоксон, що вводяться в організм у поєднанні з допоміжними препаратами.

Особливості, умови проведення та протипоказання до УШОД

Період абстинентного синдрому зазвичай триває до 14 днів. У цей час наркозалежна людина відчуває болісний біль і дискомфорт. Ультрашвидка опіоїдна детоксикація дозволяє скоротити цей час у рази.

Оскільки УШОД проводиться під наркозом, пацієнт під час цієї процедури спить і неприємних відчуттів не відчуває.

Для такого роду очищення організму від токсинів є певні протипоказання:

  • гострі патології, спричинені інфекціями;
  • захворювання органів дихання;
  • недуги серцево-судинної системи у вигляді серцевої недостатності, ІХС, гіпертонічного кризу та інших порушень;
  • хвороби ЦНС, гострі психози;
  • вагітність та лактація – жінці, яка годує дитину, УШОД робити не можна.

Напередодні екстреної детоксикації хворого обов'язково обстежують щодо наявності протипоказань, уточнюють усі деталі анамнезу, виконують необхідні аналізи.

Переваги УШОД у клініці "МедікоМенте"

Однією з найкращих клінік Києва, що спеціалізуються на лікуванні наркозалежних, є клініка MedicoMente.

Ультрашвидка опіоїдна детоксикація у Києві

Проведення в цьому наркологічному центрі ультрашвидкої опіоїдної детоксикації є особливо ефективним, оскільки має кілька важливих переваг:

  • пацієнта готують до процедури з особливою ретельністю, щоб унеможливити ускладнення – він проходить комплексну діагностику, що включає ЕКГ, рентгенологічне дослідження органів грудної клітки, аналізи крові та сечі;
  • психологи центру допомагають хворим усвідомити свою залежність та її неминучі фатальні наслідки, виробити мотивацію до лікування, яка є запорукою його успіху;
  • під час процедури фахівці підключають пацієнтів до апарату ШВЛ, щоб забезпечити захист його дихальних шляхів, та постійно контролюють стан хворого;
  • процес УШОД займає від 8 до 12 годин, і після його завершення пацієнт виходить із стану медикаментозного сну у нормальному самопочутті – він відчуває не болю, до нього повертається апетит та позитивний настрій.

УШОД – це важливий і необхідний, але не єдиний крок на шляху до одужання наркозалежної людини. Дана дорога є складною та довгою. Подолати її людям, які звикли до наркотиків, допоможуть професіонали клініки "МедікоМенте" – лікарі, які заслуговують на довіру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти