"Укрзалізниця" планує направити 1,7 млрд прибутку на проекти " великого будівництва"

16 лютого 2022, 12:54
69
Показник чистого прибутку в січні склав 21 млрд грн. Це є значним досягненням.
'Укрзалізниця' планує направити 1,7 млрд прибутку на проекти ' великого будівництва

Цього року "Укрзалізниця" планує отримати чистий прибуток у розмірі близько 1,7 млрд гривень та направити його на розвиток залізничної інфраструктури в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури у Facebook.

відео дня

"Показник EBITDA (обсяг прибутку до вирахування витрат за відсотками, сплати податків та амортизаційних відрахувань) у січні 2022 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс в 5 разів — до 2,6 млрд грн", – розповідають про фінансові результати у відомстві.

'Укрзалізниця' планує направити 1,7 млрд прибутку на проекти ' великого будівництва

Показник чистого прибутку у січні склав 21 млрд грн. Це є значним досягненням, зважаючи на те, що аналогічний період в минулому році виглядав справжньою фінансовою катастрофою для компанії.

"Виправити ситуацію вдалося завдяки впровадженню можливості закуповувати електроенергію напряму у виробника, приведенню тарифів на вантажні перевезення до економічно обґрунтованих, оперативній реакції на запити ринку. Загалом цього року на УЗ планується отримати 1,7 млрд грн чистого прибутку", – розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, отримані кошти спрямують насамперед на реалізацію планів "Великого будівництва" на залізниці. Зокрема, цьогоріч заплановано електрифікувати 100 км маршрутів, оновити 750 км колій, збудувати 1 500 вантажних вагонів, а також закупити щонайменше 100 пасажирських вагонів.

Нагадаємо, раніше координатор програми "Велике будівництво" і заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив про план за 2022 рік у межах проєкту Kyiv City Express реконструювати 30 залізничних перонів і платформ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти