Укрпошта потрапила до гучного скандалу через загибель бджіл

12 травня 2021, 18:26
11 травня бджіл комах знайшли мертвими в Ужгороді, куди вантаж прибув через кілька годин після відправки.
Укрпошта потрапила до гучного скандалу через загибель бджіл
Укрпошта потрапила в скандал через загибель бджіл / Фото Facebook Укрпошті

Під час перевезення у вантажівці Укрпошти загинули 8 мільйонів бджіл, яких відправили із Закарпатської області, повідомив журналіст СТБ Віталій Глагола Facebook з посиланням на бджолярів.

Як запевняють ймовірні постраждалі, напередодні вони вислали матки, бджіл і розплід з Іршави до Виноградова. 11 травня бджіл комах знайшли мертвими в Ужгороді, куди вантаж прибув через кілька годин після відправки. Працівники Укрпошти нібито везли бджіл у вантажівці Hyundai без запасів кисню і відсіків для провітрювання.

Укрпошта потрапила до гучного скандалу через загибель бджіл

За їхніми словами, вартість усіх загиблих бджіл на ринку становила близько 500 тисяч грн. Після події відправники звернулися до поліції і заявили про намір подати до суду через заподіяну шкоду.

відео дня

читайте такожУкрпошта стала партнером OLX.UA -доставка до кінця березня безкоштовна

Сьогодні Укрпошта відреагувала на намір бджолярів із Закарпаття судитися через загибель 8 млн бджіл, яких компанія перевозила у звичайній вантажівці, йдеться в офіційній заяві на сайті Укрпошти.

"Нам дуже шкода, що так сталося, проте перевезення бджіл відбувалося за встановленими правилами: бджоли були розміщені в дерев'яних ящиках із вентиляційними отворами, у вантажівці також є доступ до повітря. Ступінь відповідальності і питання компенсації будуть визначені після з'ясування всіх обставин", - йдеться в повідомленні.

Також компанія заявила про те, що припинить надавати послуги перевезення комах у 2022 році.

"Враховуючи раніше заявлені плани, поточний випадок і те, що обробка таких вантажів автоматичними сортувальними лініями неможлива, наступного року компанія припинить надання цієї послуги", - додали в прес-службі.

  • Раніше Главред писав про те, що через підвищення тарифів на доставку пенсій Укроштою, витрати Пенсійного фонду збільшилися на 275,6 млн грн на рік, повідомляють в Мінсоцполітики.
  • За інформацією відомства, після 1 вересня, коли більшість пенсіонерів перейдуть на обслуговування в банки, а оператора доставки обиратимуть шляхом тендеру, додаткових витрат не очікується.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти