Укравтодор залучив $376 млн кредиту для фінансування проєктів "Великого будівництва"

30 серпня 2021, 11:22
Кошти спрямують на будівництво й оновлення доріг у рамках президентської програми "Велике будівництво".
Укравтодор залучив $376 млн кредиту для фінансування проєктів

Укравтодор та 6 українських банків (Укрексімбанк, Ощадбанк, Укргазбанк, ТАСКОМБАНК, Банк Кредит Дніпро, ПУМБ) підписали договір консорціумного кредиту обсягом 376 мільйонів доларів США для реалізації інфраструктурних проєктів програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Кредит надається із забезпеченням у формі державних гарантій строком на 5 років. Процентна ставка становить 4,9% річних. Минулого року угода з Укрексімбанком була одним із трьох основних джерел фінансування "Великого будівництва".

Цього року команда Укрексімбанку відкрила для Укравтодору нові фінансові можливості у рамках механізму консорціумного кредиту. Держава швидко може отримати необхідний обсяг коштів, а банк — реальні можливості для інвестицій.

відео дня

Укрексімбанк виступив як банк-координатор з часткою 45% від загального обсягу проєкту консорціумного кредитування. Кошти спрямують на будівництво й оновлення доріг у рамках президентської програми "Велике будівництво".

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, це безпрецедентний для країни випадок і підтвердження того, що українські банки готові інвестувати кошти у великі інфраструктурні проєкти.

"У найближчій перспективі ми розглядаємо варіанти подібного фінансування не лише для дорожньої та мостової інфраструктури, але й аеропортів, залізниці, морської та річкової інфраструктури тощо", - зазначив Олександр Кубраков.

Нагадаємо, у червні 2021 року Укравтодор розмістив єврооблігації на Лондонській фондовій біржі на суму 700 млн доларів США під 6,25% на строк 7 років, кошти також підуть на розвиток інфраструктури у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти