"Укравтодор" звернувся до журналістської спільноти після скандального інтерв’ю Араіка Амірханяна "Українській Правді"

23 лютого 2022, 13:43
362
Араїк АМІРХАНЯН
Араік Амірханяна

Інтерв’ю Араіка Амірханяна "Українській Правді" потребує додаткової оцінки з боку журналістської спільноти. З відповідним проханням "Укравтодор" звернувся до незалежних центрів медіааналітики. Про це йдеться на сторінці Служби у Facebook.

Як зазначають у відомстві, журналіст Микола Топалов та головна редакторка "Української правди" Севгіль Мусаєва під час інтервʼю не стали підіймати тему кримінального минулого Амірханяна, а загальний тон матеріалу виглядає занадто компліментарним.

В "Укравтодорі" підкреслюють, що питання медіааналізу даного матеріалу є принциповим моментом, адже Амірханян неодноразово був фігурантом кримінальних справ та наразі перебуває у розшуку.

відео дня

"Араік Амірханян є людиною, яка неодноразово затримувалася, підозрювалася та обвинувачувалася у вчиненні злочинів. І це не оціночне судження, адже є відповідні рішення суду. Мало того, Радою національної безпеки та оборони України відносно зазначеної особи застосовано персональні обмежувальні заходи (санкції)", – йдеться у повідомленні.

Також в "Укравтодорі" навели кілька фактів з його біографії. Зокрема, Амірханян у 2019 році затримувався слідчими СБУ за підозрою у фінансуванні дій, спрямованих на повалення конституційного ладу.

"Спецслужби встановили, що Амірханян через підконтрольні суб’єкти господарювання здійснив перерахування коштів у розмірі понад чотири мільйони російських рублів на рахунки так званих митних органів окупаційної влади АР Крим", – нагадали у Службі.

Окрім того, Амірханян підозрюється в організації механізму незаконного переправлення людей з тимчасово окупованого Криму до України та у незаконному видобуванні граніту (завдані збитки сягали понад 280 млн грн). У 2020 році компанії з кола впливу Амірханяна масово блокували дорожні тендери, а озброєні угрупування неодноразово вривались до приміщення відомства.

В "Укравтодорі" наголосили на неприпустимості ігнорування вищезазначених фактів із біографії Амірханяна.

"Ми на власному досвіді знаємо, що таке залякування та тиск. Ігнорування цього факту є неповагою до тисяч людей, які чесно та законно працюють у галузі", – заявляють вони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти