Укравтодор домовився про "велике будівництво" автобану з Львівщини до Закарпаття

21 травня 2021, 11:46
Автобан проходитиме територіями Львівської та Закарпатської областей та послужить альтернативою ділянці М-06 Київ - Чоп.
Укравтодор домовився про 'велике будівництво' автобану з Львівщини до Закарпаття
Укравтодор та Onur підписали меморандум / Фото пресслужби Укравтодору

Незабаром в рамках "Великого будівництва" президента Володимира Зеленського почнуться роботи зі створення нового автобану Стрий - Мукачеве, що проходитиме територіями Львівської та Закарпатської областей та послужить альтернативою ділянці М-06 Київ - Чоп.

Як повідомила пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України, з турецькою компанією Onur Taahhut Tasimacilik вже підписано меморандум з підготовки пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства в рамках проекту будівництва та експлуатації майбутньої дороги.

"ТОВ ОНУР Конструкціон Інтернешнл зарекомендувала себе як надійний підрядник Укравтодору в низці проектів", - розповів ексглава Укравтодору, а нині міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

відео дня

Згідно з меморандумом, турецька компанія за свій рахунок розробить техніко-економічне обґрунтування реалізації проекту. Тендерні процедури та роботи розпочнуться після розробки техніко-економічного обґрунтування та проектування оптимального маршруту.

До слова, це вже другий подібний меморандум із залучення приватних інвесторів, який підписав Укравтодор цього року. Перший був підписаний з компанією Автомагістраль-Південь і стосувався розробки ТЕО для маршруту Краковець - Броди - Рівне.

Раніше заступник глави Офісу президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко заявляв, що Укравтодор планує до кінця 2023 року оновити всю мережу загальнодержавних трас між містами, а це близько 20 тисяч кілометрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти