Українські дрони вразили багато з намічених цілей в Росії - ISW

31 грудня 2023, 09:34
Українці заявили про понад 70 запущених безпілотників, росіяни - про 32 перехоплених.
ВСУ, війна
Українські військові запустили понад 70 безпілотників по цілях у РФ / Колаж: Главред, фото: командування Об'єднаних Сил ЗС України

Українські дрони, які були запущені за минулу добу, ймовірно, вразили багато з намічених цілей в країні-агресорі Росії. Про це може свідчити різниця в цифрах: українці заявили про понад 70 запущених безпілотників, росіяни - про 32 перехоплених. Про це йдеться у свіжому звіті аналітиків Інституту вивчення війни.

Аналітики ISW зазначають, що українські сили провели велику серію ударів по цілях в Росії в ніч з 29 на 30 грудня і 30 грудня.

Українські джерела у сфері безпеки повідомили західним та українським ЗМІ, щоб було запущено понад 70 безпілотників по російській військовій інфраструктурі та оборонно-промисловим об'єктам поблизу Москви, Бєлгорода, Тули, Твері та Брянська. Українські джерела охарактеризували ці удари як відповідь на російську атаку 29 грудня.

відео дня

Водночас Міністерство оборони РФ заявило, що російські сили перехопили 32 українських безпілотника в Брянській, Орловській, Курській та Московській областях в ніч з 29 на 30 грудня.

Експерти ISW зазначають, що розбіжність між російськими та українськими цифрами може свідчити про те, що українські сили вразили багато з намічених цілей.

Повідомлялося також, що українські сили завдали удару по заводу "Кремінь Ел" в Брянську, який є другим за величиною виробником мікроелектроніки в Росії, 90 відсотків продукції якого є компонентами російської військової техніки і систем.

Геолокаційні кадри, опубліковані 30 грудня, показують вибухи над містом Брянськ. А Міністерство оборони Росії заявило, що російські засоби ППО збили 12 українських ракет РСЗВ в Бєлгородській області 29 грудня і ще кілька українських ракет РСЗВ під Бєлгородом упродовж дня 30 грудня.

Українські джерела в силових структурах повідомили ЗМІ, що українські удари 30 грудня були спрямовані на російські військові об'єкти під Білгородом.

Що відомо про вибухи в Бєлгороді

Вдень 30 грудня в Мережі почали з'являтися повідомлення про обстріл Бєлгорода, який знаходиться недалеко від кордону з Україною. При цьому росіяни скаржилися на "прильоти".

Губернатор області В'ячеслав Гладков заявив про обстріли центру міста. Зокрема, він стверджував про нібито влучання у цивільний сектор. Повідомлялося про загиблих і поранених.

ЗМІ писали з посиланням на джерело в спецслужбах, що українські військові завдали ракетного удару по військових об'єктах, розташованих в російському Бєлгороді.

"Це загальні заходи, що стали наслідками варварських обстрілів Дніпра, Харкова, Одеси і вбивства мирних жителів. Заходи тривають", - повідомив співрозмовник РБК-Україна.

Він зазначив, що російська ППО діяла неефективно і завдала руйнування цивільній інфраструктурі міста.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти