Україні можуть загрожувати аварійні відключення світла через морози - Шмигаль

22 листопада 2022, 21:24оновлено 22 листопада 2022, 22:32
Ситуація у сфері енергетики України залишається складною, але контрольованою – планові графіки відключень світла продовжують діяти, сказав Денис Шмигаль.
Шмигаль, світло
Почалися морози, через це зростає споживання електроенергії - Шмигаль / Колаж УНІАН

На території України можуть виникнути випадки аварійних відключень електроенергії через морози. Ситуація у сфері енергетики складна, але залишається під контролем. Українцям слід економити електроенергію, щоб убезпечитися від позапланових відключень світла. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Під час засідання Кабміну у вівторок, 22 листопада, він розповів про те, що ситуація в сфері енергетики, як і раніше, залишається складною, проте влада контролює ситуацію. Планові відключення світла тривають, графіки діють.

За його словами, через морози спостерігається зростання споживання електроенергії. Не виключено, що будуть аварійні відключення.

відео дня

"Намагаємося їх знизити в часі, але почалися морози, і ми бачимо, що споживання електрики зростає. Тому, на жаль, в окремих ситуаціях не виключаємо і аварійних відключень", - додав прем'єр.

Також Денис Шмигаль закликав українців економити електроенергію, оскільки такі заходи убезпечать населення від позапланових аварійних відключень світла.

Відключення світла в Україні

Глава Укренерго Володимир Кудрицький раніше припустив повне відключення світла по всій Україні. Однак, за його словами, блекаут навряд чи відбудеться в поточному сезоні. Але все буде залежати від того, наскільки пошкоджена енергетична інфраструктура.

У Києві 21 листопада впровадили екстрені відключення електроенергії. У столиці почали обмежувати електропостачання в аварійному порядку.

Президент Володимир Зеленський заявив, що окупант Росія намагається знищити енергетичну інфраструктуру України. Світло відключають для того, щоб стабілізувати систему і відновити безперебійне електропостачання. Найскладніша ситуація в Києві, Київській, Вінницькій, Сумській, Тернопільській, Черкаській, Одеській областях та інших регіонах.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти