Українці стикаються з ризиками через роботу за кордоном - експерти

16 вересня 2021, 15:44оновлено 16 вересня 2021, 16:19
Основна причина трудової міграції громадян - тотальна недовіра до майбутнього держави, кажуть експерти.
Українці стикаються з ризиками через роботу за кордоном - експерти
Люди стали частіше їздити на роботу за кордон / pixabay

Українці, які їдуть на роботу за кордон, стикаються зі свавіллям іноземних роботодавців.

Як кажуть експерти, починаючи від невиплати зарплат, недотримання техніки безпеки, закінчуючи психологічним, фізичним і навіть сексуальним насильством.

У Мінекономіки зазначають, що на сьогодні обсяг трудової міграції сягає 2-3 млн українців, деякі експерти називають і великі цифри.

відео дня

Щоб стримати міграційні потоки, в Мінекономіки задумалися про стратегію, яка б заохочувала українців повертатися додому, передає 24 канал.

Як заявив економічний експерт Всеволод Степанюк, основна причина трудової міграції громадян - тотальна недовіра до майбутнього держави. На переконання економіста Андрія Новака, люди просто змушені виїжджати на заробітки.

В уряді запевняють, що роблять все можливе, щоб підвищити рівень життя в Україні: підвищують мінімальну зарплату, розробили проект закону з фінансової підтримки українців, готових повернутися додому і почати власну справу.

Крім того, розпочато експериментальний проект у сфері зайнятості, він спрямований на посилення співпраці з роботодавцями.

Поки в уряді намагаються забезпечити гідною роботою якомога більше українців, експерти звертають увагу на ймовірну небезпеку роботи за кордоном. В першу чергу для тих, хто працює нелегально, адже є чималий ризик стати жертвою торгівлі людьми або трудової експлуатації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти