Удар по кишені за порушення карантину: як будуть штрафувати українців

3 листопада 2020, 15:20
318
Законопроект передбачає штрафи для власників бізнесу за відсутність масок у клієнтів.
Удар по кишені за порушення карантину: як будуть штрафувати українців
В Україні штрафуватимуть за відсутність масок / УНІАН

3 листопада більшість народних депутатів у першому читанні підтримали законопроект №3890, який зобов'язує підприємства стежити за тим, щоб відвідувачі правильно носили маски. Повідомляється, що каратимуть тих, хто впустить в громадський транспорт, торгові центри та будь-які інші заклади відвідувачів, у яких маски надіті на підборіддя. Їм доведеться заплатити штраф у розмірі від 3400 до 5100 грн.

Як йдеться в законопроекті: "За пропуск, допуск особи в громадські будівлі, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без засобів індивідуального захисту, у тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, суб'єкт господарської діяльності сплачує штраф у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

читайте такожУ МОЗ назвали умову для повного локдауну в Україні

Законопроект у першому читанні підтримали 251 народний депутат.

Крім того, за словами міністра юстиції України Дениса Малюськи Кабінет міністрів розробив ще один законопроект, який повинен зобов'язати не просто надягати медичні засоби захисту, а й робити це правильно.

Так, якщо, наприклад, прийти в торговий цент і надіти маску на підборіддя, оштрафувати можуть на 170 грн. А якщо порушити правила повторно, штраф становитиме вже 255 грн.

Також стало відомо, що в Україні вже з наступного тижня хочуть значно посилити карантинні обмеження.​ Влада може ввести комендантську годину і штрафні санкції за порушення режиму.​

Коронавірус в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • Станом на вівторок, 3 листопада, загальне число інфікованих COVID-19 в Україні склало 411 тисяч 93 людини. Коронавірус заразив за добу ще 8899 осіб. Це новий добовий антирекорд заражень.
  • Напередодні глава МОЗ виступив проти введення жорсткого карантину в країні. На думку Максима Степанова, Україні потрібно уникати введення локдауна.
  • У МОЗ заявили, що ситуація з COVID-19 в Україні зі складної вже перетворюється на катастрофічну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти