Україна вже має ракети з дальністю 200-300 км і вдарила ними по Криму – Андрусів

9 серпня 2022, 16:44
Українські воїни уже двічі скористалися такими ракетами - для ударів по окупантах в Мелітополі та Криму.
Ракеты
Україна вже має ракети з дальністю 200-300 км і вдарила ними по Криму – Андрусів/ УНІАН, Telegram

В України на озброєнні уже є ракети з дальністю 200-300 кілометрів.

Захисники України вже навіть двічі вдарили такими ракетами – по російських загарбниках у Мелітополі та аеродрому в Новофедорівці в окупованому Криму. Про це повідомив колишній радник міністра внутрішніх справ і глави Офісу президента, колишній виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів у Telegram.

"Що ж, можна вже відкрито писати. Як ви могли зрозуміти – ракети з дальністю 200-300 км вже в нас на озброєнні і застосовуються. Вибухи в Мелітополі, а сьогодні на аеродромі в Новофедорівці в Криму – публічний доказ цього", – зазначив він.

За словами Андрусіва, російські окупанти явно виявилися неготовими до цього. Він зазначив, що їхня неготовність випливає з масштабів втрат загарбників.

"Це дуже добре, бо на додачу, ще й означає, що в них погано з розвідкою, і походу з ППО теж не дуже. Ну, а взагалі я вирішив написати про це в контексті Кримського мосту. Не раджу користуватись ним окупантам в найближчі місяці", – додав він.

Виктор Андрусив о ракетах дальностью 200-300 км
Віктор Андрусів про ракети дальністю 200-300 км/ скрін

Раніше повідомлялося, що у вівторок, 9 серпня, прогриміли потужні вибухи у Новофедорівці під Євпаторією в захопленому Росією Криму. Вибухи сталися на авіабазі РФ або поруч з аеродромом, з якого злітають військові літаки окупантів, які атакують ракетами мирні міста України.

Також повідомлялося, що гучні вибухи сталися 8 і 9 серпня в тимчасово окупованому Мелітополі в Запорізькій області. Як зазначив мер Мелітополя Іван Федоров, після вибухів 8 серпня серед загарбників є поранені і вбиті. Щодо вибухів 9 серпня – місцеві жителі повідомляли, що дим було чітко видно в районі військової бази окупантів, яку ЗСУ атакують вже вчетверте.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти