Україна із західними MLRS отримає перевагу над росіянами - військовий експерт Жданов

1 червня 2022, 04:48
На думку Олега Жданова, ЗСУ західні союзники, скоріше за все, нададуть зброю MLRS M270, дальність стрільби з якої становить близько ста двадцяти кілометрів.

Прапор, МЛРС
Військовий експерт пояснив, чому Україна із західними MLRS отримає перевагу / ua.depositphotos.com

Якщо ЗСУ передадуть не тільки американську універсальну пускову установку MLRS M270, але й оперативно-тактичні ракети, то українська сторона отримає в вогневому плані величезну перевагу. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов.

"Якщо нам дадуть до них оперативно-тактичну ракету - вона туди теж підходить, це універсальні пускові установки, - тоді дальність може бути до 300 км. Висока точність і дальність стрільби буде дозволяти нам у глибині окупованих противником територій наносити вогневі удари по скупчень військ, за матеріальним запасам, за запасами боєприпасів. Це дає величезну перевагу в вогневому плані", - пояснив він.

відео дня

читайте такожУ Росії почалася істерика через надання Україні систем MLRS-ОП

Реактивні системи залпового вогню MLRS

Влада України зверталася до західного світу з проханням надати Києву далекобійну артилерію для військового протистояння Росії у південних і східних областях.

Північноатлантичний альянс не наважувався надавати Україні таких озброєнь, оскільки побоювався вступу в пряму війну з Москвою. Однак зараз все більше відомостей вказують на готовність США поставити українській державі системи MLRS.

Установка M270 MLRS відправляє до 12 ракет з інтервалом в 60 секунд. Точність стрільби дотримується при будь-якому режимі через роботу комп'ютерного перенацілювання установки між пострілами. Дальність стрільби, в залежності від типу снаряда, може досягати до 300 кілометрів.

РСЗВ комплектується керованими і некерованими боєприпасами.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти