Україна планує "Велике будівництво" спортарен для отримання права на Євробаскет-2025

1 жовтня 2021, 13:34
Україна планує

Будівництво сучасних баскетбольних арен, яке стартує вже незабаром, може посприяти отриманню Україною права на проведення чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу у 2025 році.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій Європи (ФІБА Європа) Тургаєм Демірелем.

Він підкреслив, що розвиток спорту, і, зокрема, отримання права проведення Євробаскету - це один з важливих пріоритетів для держави.

відео дня

"Такі події та перемога в боротьбі за право їх проводити об’єднують націю", - пояснив Зеленський.

Глава держави також розповів, що зараз у країні діє програма "Здорова Україна", яка має створити умови для того, щоб українці, насамперед діти, мали змогу займатися спортом і були залучені до фізичної активності. Для цього важливо розвивати спортивну інфраструктуру, додав Зеленський.

Зведення арен, необхідних для проведення Євробаскету, розпочнеться вже наступного року в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", написав у Facebook заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко. Планується, що спортивні об’єкти з’являться у Києві, Дніпрі, Львові та Одесі протягом двох років.

"За два останні роки Україна довела, що ми можемо будувати інфраструктуру швидко і головне – якісно. Якщо подивитися на карту "Великого будівництва", то прямо зараз у ці хвилини у кожному куточку країни кипить робота на будівництві спорткомплексів міжнародного класу, басейнів, активних парків, спортмайданчиків", - сказав Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський повідомив про відкриття на території київського ВДНГ сучасного урбан-парку. У найближчі роки подібні спортивні простори планується створити у більшості великих міст України в рамках програм "Велике будівництво" і "Здорова Україна".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти