Україна домовилася з Польщею про бездозвільний проїзд вантажівок з паливом

6 травня 2022, 17:39
Нові правила вже вступили в силу, і їхніми перевагами можуть скористатися як українські, так і польські перевізники.
Україна домовилася з Польщею про бездозвільний проїзд вантажівок з паливом

Міністерство інфраструктури України та Міністерство інфраструктури і розвитку Польщі домовилися щодо скасування дозволів для усіх перевізників, які здійснюють міжнародні перевезення палива.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

"Ракетні удари росії по нафтопереробним заводам та нафтобазам створили критичну ситуацію на ринку палива. Метою команди Міністерства інфраструктури в цих умовах є повна лібералізація міжнародних вантажних перевезень для вирішення цієї проблеми. Вдячний польській стороні за конструктивну роботу", — зазначив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

відео дня

Він зазначив, що нові правила уже набрали чинності і їхніми перевагами можуть скористатися як українські, так і польські перевізники.

Надалі, за словами Кубракова, буде продовжено роботу над спрощенням вантажних перевезень та створенням максимально простих та зрозумілих правил для перевізників необхідних для України вантажів.

Для бездозвільного в’їзду на територію Польщі перевізникам пального необхідно пройти реєстрацію шляхом заповнення форми не пізніше, ніж за добу до перетину кордону.

В квітні Україна та Польща також домовилися про збільшення об’ємів залізничних перевезень українського експорту до ЄС та на світові ринки через Європу. Зокрема, сторони створять спільне логістичне підприємство вже найближчим часом.

Як нещодавно повідомила перша віцепрем'єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко, уряд Великобританії прийняв рішення скасувати всі без винятку мита та квоти на імпорт українських товарів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти